Liviule, cheama elicopterul!

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 11:22
960 citiri
Liviule, cheama elicopterul!

Infrangerea neasteptata incasata de Liviu Dragnea la CCR in chestiunea Belina este in primul rand semnalul clar ca liderul, candva, absolut, ramane tot mai singur si isi pierde galopant din putere. Cu aceeasi viteza, in opinia mea, cu care se propaga spectrul finalului sau.

Sunt departe de a crede ca decizia corecta luata de CCR in chestiunea Belina este dovada impartialitatii si profesionalismului Curtii. Dupa valul de aberatii emise pe banda rulanta de CCR, cu o floare nu cred ca se face primavara.

Si atunci?

Din informatiile mele, cu o saptamana in urma, decizia de admitere era ca si luata. Raportul intocmit de judecatorul Varga era pozitiv, plenul urma sa-l confirme cu o larga majoritate si cu aceasta noua munitie incarcata Tudorel Toader urma sa se napusteasca asupra dnei Kovesi cu solicitarea de revocare, avand in vedere ca, nu-i asa?, demersul "profund neconstitutional" a generat inlocuirea a doua doamne ministru.

Nu cred ca dl Tariceanu s-ar fi incumetat sa sesizeze CCR fara certitudinea victoriei. Si sunt convinsa ca Tudorel Toader, un monument de orgoliu profesional, s-ar fi dus personal sa pledeze doar avand certitudinea victoriei. Adica nu s-ar fi expus cu buna stiinta riscului extremei umilinte a infrangerii fara drept de apel, care pare sa-l fi naucit in asa masura incat a ajuns parca sa cerseasca o motivare care poate sa-i mai "repereze" din onoare.

Aflat sub presiunea cererilor de demisie, dl Toader este acum in cea mai proasta pozitie pentru a cere revocarea dnei Kovesi.

Ce s-a intamplat, totusi? Cred ca mai multe lucruri.

Pe de-o parte, CCR a inceput sa-si simta vulnerabilitatea in instanta. A incasat o motivare usturatoare in procesul cu avocata Elenina Nicut, motivare in care instanta constata ca CCR a emis o hotarare "vadit nelegala" si neconstitutionala (exista informatii, sper ca neadevarate, ca dl Dorneanu incearca sa negocieze cu presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, bunavointa instantei supreme, cand recursul initiat de CCR va ajunge acolo), a pierdut procesul cu mine, din cauza altei incalcari de lege si Constitutie.

Apoi, au aparut informatii despre protectia pe care dl Daniel Morar i-ar fi acordat-o, in calitate de procuror sef DNA, lui Liviu Dragnea si ca plangerile sau informarile ajunse la DNA despre GIO Dragnea ar fi fost fie ingropate cu totul, fie "valorificate" in dosare care au fost rapid clasate.

Pare ca pentru dl Morar marturiile Cristinei Traila si ale lui Teodor Nitulescu au impins lucrurile ...citeste mai departe despre "Liviule, cheama elicopterul!" pe Ziare.com

#CCR Belina Liviu Dragnea, #legile justitiei Liviu Dragnea , #Stiri Guvern