Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Liviu Pop, un genunche in gura Educatiei

Liviu Pop, un genunche in gura Educatiei
Nu pot spune ca exista vreun ministru al acestui Guvern pe care sa-l socotesc un real castig pentru domeniul respectiv. Dar consider ca, de departe, cel mai toxic este Liviu Pop, o nenorocire care a lovit Educatia ca un uragan si ameninta sa lase urme la fel de adanci si la fel de greu de reparat ca un autentic cataclism.

In primul rand, dl Pop, un semiagramat, avand in vedere repetatele greseli gramaticale si de ortografie pe care le comite, mi se pare o rusine pentru Educatia din Romania. O rusine pentru profesorul lui de limba romana care pare sa nu-l fi invatat ca ultimul "i" din "copiii" se numeste articol hotarat, care nu l-a invatat ca locul de la mijlocul piciorului se numeste genunchi, nu "genunche", care nu l-a invatat cum sa faca acordurile.

Ce exemplu este pentru copii prezenta in fruntea Ministerului Educatiei a unui om care stie mai putina gramatica decat un elev mediu de clasa a VII-a?

Imi amintesc ca in primul mandat s-a poticnit si la o problema simpla de matematica. Ce autoritate reala, nu obtinuta prin amenintari si represalii, poate avea un asemenea ministru asupra corpului profesorilor din Romania? Cat de teribil este mesajul de incurajare a mediocritatii pe care il transmite?

Ca Liviu Pop nu are niciun fel de ierarhie valorica o demonstreaza si intentia de a remunera mai bine profesorii colegiilor cu vechime peste 150 de ani doar pe acest criteriu al apartenentei.

Vechimea scolii nu are cum sa fie unitate de masura a performantei individuale. Un profesor slab dintr-o scoala veche trebuie platit mai bine decat un profesor bun dintr-o scoala mai noua? Si oare ce e mai greu, sa faci performanta cu copiii din familii la medie si peste, majoritari in colegiile cu traditie la care se refera dl Pop, sau sa ridici copii defavorizati din scolile necajite de prin cartiere sau de la tara?

Numai vinul e cu atat mai valoros cu cat e mai vechi. Nu stiu daca asta l-o fi inspirat pe dl Pop sau faptul ca din aceasta toamna domnia sa si-a mutat fiica in clasa a VIII-a a unei scoli cu vechime de peste 150 de ani (nu o mentionez pentru ca elevii si profesorii de acolo nu au nicio vina pentru ceea ce i-a lovit).

Si, la fel ca in mai toate cazurile, mediocritatea lui Liviu Pop este una extrem de agresiva, la fel ca in primul mandat al carui punct culminant a fost distrugerea, peste noapte la propriu, a doua organisme esentiale din invatamant, pentru a-si salva seful de atunci, Victor Ponta, de un verdict de plagiat.

In acest mandat ...citeste mai departe despre "Liviu Pop, un genunche in gura Educatiei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 708 ori