LIVE Sedinta de urgenta la Guvern. Se ia in calcul anularea ordonantei, nu amanarea (Surse)

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 12:35
5421 citiri
LIVE Sedinta de urgenta la Guvern. Se ia in calcul anularea ordonantei, nu amanarea (Surse)
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul se reuneste azi, la ora 14.00, intr-o sedinta de urgenta, pentru abrogarea ordonantei de urgenta privind modificarea Codurilor Penale.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, sambata seara, ca Executivul se intruneste azi in sedinta pentru a stabili calea legala pe care o vor urma pentru abrogarea ordonantei mult contestata.

Insa primul ministru a folosit, in cadrul discursului sustinut la Palatul Victoria, in acelasi context, doua cuvinte diferite: abrogare si prorogare.

"Maine (duminica - n.red.) vom face in regim de urgenta o sedinta de Guvern pentru abrogarea acestei ordonante. Vom gasi calea legala - abrogare, prorogare, ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta", a spus prim-ministrul, intr-o scurta declaratie.

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, a atras insa atentia ca prorogare inseamna amanarea intrarii in vigoare.

"Premierul tocmai ne-a vorbit de 2 lucruri complet diferite. Abrogare sau prorogare (adica amanarea intrarii in vigoare). Cum spuneam, pana nu vad ca abroga, nu cred decat ca vor sa traga de timp", a scris Pruna pe Facebook.

Ramane de vazut, asadar, ce stabileste Guvernul Grindeanu in privinta abrogarii ordonantei.

Ziare.com va transmite, in format LIVE TEXT, decizia pe care o va lua Guvernul Grindeanu in privinta abrogarii ordonantei

12:30 - Presedintele USR, Nicusor Dan, afirma ca partidul sau nu doreste doar abrogarea ordonantei, cat si retragerea din Parlament a proiectului de lege privind gratierea.

"Ordonantele date de Guvern sunt profund viciate", a declarat Nicusor Dan, referindu-se la actele normative care au stat la baza OUG 13/2017 si proiectului de lege privind gratierea.

12:10 - Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat duminica, la Parlament, ca o prorogare a ordonantei de urgenta privind modificarea Codurilor penale nu va face altceva decat sa prelungeasca termenul de intrare in vigoare a actului normativ, in timp ce prin abrogare, OUG isi va inceta efectele.

"Am inteles ca este in discutie modalitatea juridica prin care se va rezolva aceasta problema, si anume abrogare sau prorogare. Tot ceea ce pot sa va spun ca prorogare, si in sens comun si in sens juridic, inseamna amanare. Prin urmare, o prorogare nu ar face altceva decat sa prelungeasca termenul de 10 zile de intrare in vigoare a dispozitiilor privind modificarea Codului penal. Abrogarea inseamna abrogare, adica din momentul in care va intra in vigoare actul de abrogare, ordonanta 13 isi va inceta efectele din toa ...citeste mai departe despre "LIVE Sedinta de urgenta la Guvern. Se ia in calcul anularea ordonantei, nu amanarea (Surse)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta guvern abrogare ordonanta, #abrogare ordonanta coduri penale , #Stiri Guvern