Guvernul adopta revolutia fiscala. Tudose: S-au inflamat niste multinationale. Bancile au dat liber angajatilor pentru a protesta

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 14:28
2095 citiri
Guvernul adopta revolutia fiscala. Tudose: S-au inflamat niste multinationale. Bancile au dat liber angajatilor pentru a protesta
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul s-a reunit azi pentru a adopta asa-zisa revolutie fiscala, cu care merge inainte in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

La inceputul sedintei, premierul Mihai Tudose a spus ca a constatat "o inflamare excesiva" a opiniei publice, iar masurile privind externalizarea profitului "au inflamat niste multinationale". In plus, premierul l-a felicitat pe Ionut Misa pentru ca "bancile sunt nervoase" si si-au trimis angajatii la protest.

Apoi, ministrul de Finante a prezentat care sunt, dupa parerea sa, beneficiile masurilor fiscale, afirmand ca vor avea ca efect cresterea veniturilor.

La randul sau, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat ca hotararea de guvern privind cresterea salariului minim se amana, pentru ca mai este nevoie de avizul CES. Totodata, a afirmat aceasta, se pastreaza procentul contributiei la Pilonul II de pensii.

Modificarea Codului Fiscal va fi adoptata prin ordonanta de urgenta, care va prevedea printre altele transferul contributiilor de la angajator la angajat, scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, dar si un impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care ruleaza sub un milion de euro.

Iata principalele masuri pe care are de gand Guvernul sa le adopte azi: schimbari radicale pentru angajati si firme. Amanari pentru pensionari.

Citeste mai departe despre "LIVE Guvernul adopta revolutia fiscala. Tudose: S-au inflamat niste multinationale. Bancile au dat liber angajatilor pentru a protesta" pe Ziare.com.

#masuri fiscale guvern, #revolutie fiscala Guvern , #Stiri Guvern