Premierul Grindeanu, intampinat cu proteste la Bruxelles

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 14:40
1015 citiri
Premierul Grindeanu, intampinat cu proteste la Bruxelles
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu se intalneste, vineri, la Bruxelles cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si cu Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, in cadrul unei vizite oficiale marcate de scandalul ordonantelor pe Justitie.

Prima vizita a premierului Grindeanu la Bruxelles a inceput, joi, cand acesta a avut o intrevedere cu Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

Circa 20 de romani care traiesc si muncesc la Bruxelles protesteaza in apropierea cladirii in care Sorin Grindeanu se intalneste cu Donald Tusk. Protestatarii s-au mobilizat pe Facebook si urmeaza sa se stranga in numar si mai mare, informeaza Digi24.

Manifestantii scandeaza "Vrem justitie, nu coruptie!", "Ne pasa de acasa", cer demisia Guvernului Grindeanu si isi exprima nemultumirea fata de modul in care s-a incercat modificarea Codurilor Penale. Ei poarta pancarte pe care scrie "Coruptia ucide" in limbile romana, engleza si franceza, alaturi de deja celebrul laitmotiv #rezist.

Iata programul oficial al premierului:

12:30 - intrevedere cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European

13:15 - intalnire cu Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil cu ocuparea fortei de munca, cresterea economica, investitii si competitivitate

15:00 - intrevedere cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene

16:30 - Declaratii de presa

Atat inainte de plecarea la Bruxelles, cat si dupa discutiile cu Frans Timmermans, premierul Sorin Grindeanu a dat asigurari ca Guvernul pe care il conduce va continua lupta impotriva coruptiei.

Citeste mai departe despre "LIVE - Premierul Grindeanu, intampinat cu proteste la Bruxelles" pe Ziare.com

#Grindeanu vizita Bruxelles, #Grindeanu intalnire Tusk , #Stiri Guvern