Iohannis: Planul pentru dotarea Armatei, retras din CSAT. Nu respecta alocarea a 2% din PIB

Marti, 04 Iulie 2017, ora 14:36
1239 citiri
Iohannis: Planul pentru dotarea Armatei, retras din CSAT. Nu respecta alocarea a 2% din PIB
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti dupa-amiaza, ca planul pentru inzestrarea Armatei pentru urmatorii 10 ani a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru ca nu respecta alocarea a 2% din PIB.

De asemenea, seful statului a mai vorbit in cadrul conferintei de presa de dupa sedinta si despre scandalul in care este implicata Laura Codruta Kovesi, precizand ca nu va cere demisia procurorului-sef al DNA.

Totodata, referitor la nominalizarea lui Mihai Tudose pentru functia de premier, presedintele a precizat ca acesta respecta criteriile de integritate, apreciind ca va trebui sa clarifice singur acuzatiile de plagiat, daca acestea se vor confirma.

Nu in ultimul rand, Iohannis a vorbit si despre modificarile aduse programului de guvernare, precizand ca lucrurile nu pot fi decise peste noapte pentru ca "s-a decis in centrala de partid".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui:

- A fost o sedinta care a avut o ordine de zi destul de bogata. Ma refer la unele subiecte care au fost discutate astazi.

- Am discutat despre strategia UE pe dimensiunea de securitate si aparare.

- Este vorba despre o initiativa care vizeza cercetarea militara, modul in care industria de aparare poate fi imbunatatita si felul in care armatele nationale vor colabora mai intens, vor fi mai bine coordonate.

- Concuzia simplificata este ca Romania este interesata de acest proiect si doreste sa fie parte a acestui proiect.

- Nu se mai discuta despre proiectul Europei cu mai multe viteze. Cand este vorba despre securitate, Romania doreste sa participe.

- Am avut un proiect care prevede fortele MAI si MApN care pot fi trimise in misiuni de externe. Au fost aprobate acestea. A fost majorat numarul fortelor care pot fi puse la dispozitie.

- Avem un numar maximal de 1.793 de persoane - militari si civili -, care pot participa la misiuni externe din partea MApN, si 971 de persoane care pot participa din partea MAI. Acestea sunt maximele.

- Cu totii am vazut ca situatiile se pot schimba de la o zi la alta. Putem aloca, atunci cand este cazul, un numar suplimentar de oameni pentru aceste misiuni.

- Au mai fost stabiliti pentru fiecare in parte un numar de militari sau civili in asteptare pe teritoriul national si pot fi alocati suplimentar, in cazul unei crize.

- Am avizat cartar alba a apararii.

- Fenomenul migrationist s-a amplificat neaspteptat de mult in 2015, dar nu mai este ceva extraordinar, ci este ceva cu ...citeste mai departe despre "Iohannis: Planul pentru dotarea Armatei, retras din CSAT. Nu respecta alocarea a 2% din PIB" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis declaratii CSAT, #Iohannis CSAT LIVE, #Iohannis decizii CSAT , #Stiri Guvern