LIVE Guvernul Grindeanu a picat in Parlament. Iohannis cheama luni partidele la consultari

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 14:06
1259 citiri

Guvernul Grindeanu a fost demis miercuri, de propriul partid, prin motiune de cenzura in urma conflictului iscat intre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu. Motiunea a trecut cu 241 de voturi pentru. Se pare ca parlamentarii minoritatilor nationale au facut diferenta, avand in vedere ca au fost singurii din Opozitie care au participat la vot.

PSD si ALDE urmeaza acum sa gaseasca un nou premier care sa fie acceptat de presedintele Klaus Iohannis, dupa care sa-si faca echipa guvernamentala. Seful statului deja a anuntat ca luni cheama partidele la Cotroceni pentru consultari.

La inceputul saptamanii Liviu Dragnea spunea ca discutiile despre un nou guvern vor incepe imediat dupa motiune, iar de data aceasta o sa propuna mai multe variante de premier, pentru ca si acum il "ustura" decizia unei singure propuneri.

Vezi cum s-au desfasurat dezbaterea si votul in plen la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, cele mai noi evolutii de pe scena politica. Ramai alaturi de noi pentru a afla cum va arata noul Guvern PSD-ALDE:

14:00 - "Urmeaza cel putin 2-3 propuneri de prim-ministru, ca sa nu ne mai pacalim", explica Gariela Firea, din Parlament, de la microfonul Antenei 3.

13:56 - "Pana cand se instaureaza un nou Guvern, o sa-mi continui activitatea si apoi o sa-mi va de viata, eventual o sa-mi iau si un concediu", a spus si singurul ministru ramas in Guvern, Augustin Jianu.

13:55 - Victor Ponta face scurte declaratii pe holurile Parlamentului: "Cred ca viata nu se mai termina daca nu mai esti membru al PSD. Sunt roman si voi face ce pot mai bine pentru Romania".

13:53 - Seful SGG Victor Ponta a fost lasat singur la anuntarea rezultatului votului in locul rezervat Guvernului in Parlament. Grindeanu si Jianu nu s-au mai intors in plen dupa ce a inceput votul.

Foto: captura video Digi 24

13:51 - Fostul premier Dacian Ciolos a avut o prima reactie dupa ce motiunea de cenzura a trecut: "Prin adoptarea motiunii de azi, PSD si ALDE au recunoscut oficial, prin vot, ca nu au capacitatea sa guverneze tara".

13:50 - Presedintele Klaus Iohannis cheama luni partidele la consultari la Cotroceni, in vederea formarii unui nou Guvern, a anuntat, la Antena3, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi.

"In acest moment, se deschide acest calendar al consultarilor parlamentare", a spus purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

13:47 - Presedintele ...citeste mai departe despre "LIVE Guvernul Grindeanu a picat in Parlament. Iohannis cheama luni partidele la consultari" pe Ziare.com

#Iohannis consultari partide Cotroceni, #Iohannis consultari nou premier, #nominalizare premier Iohannis, #Dragnea Tariceanu guvern PSD ALDE, #Motiune cenzura PSD Grindeanu demis , #Stiri Guvern