LIVE Dragnea incearca sa scape de Grindeanu. Iohannis nu se baga in treburile interne ale PSD

Joi, 15 Iunie 2017, ora 11:47
1172 citiri
LIVE Dragnea incearca sa scape de Grindeanu. Iohannis nu se baga in treburile interne ale PSD
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Presedintele Klaus Iohannis a cerut PSD si ALDE sa isi rezolve criza interna care a dus la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, la doar 5 luni de la investire.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, a anuntat joi ca seful statului va respecta Constitutia si, deci, nu poate face nimic pana cand nu sunt indeplinite conditiile legale pentru investirea unui alt Guvern.

Tensiunile din coalitia de guvernare sunt la cote maxime dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat miercuri seara ca toti ministrii si-au dat demisia, dar si Grindeanu. Apoi premierul a spus ca nu paraseste Palatul Victoria pana cand nu are garantia ca presedintele Iohannis va numi in functie tot un social-democrat.

Aceasta garantie insa este greu de obtinut avand in vedere ca seful statului nu are voie sa convoace consultari cu partidele si sa desemneze alt premier, atat timp cat exista un Executiv in functie. Astfel, au existat chiar voci care au spus ca acesta ar fi de fapt adevaratul plan al social-democratilor, sa-i forteze mana presedintelui sa incalce Constitutia si sa demareze, astfel, suspendarea sa, fapt ce, dupa cum a anuntat Cotroceniul, nu se va intampla.

La Cotroceni ar mai trebui sa ajunga si demisiile ministrilor, insa Grindeanu a spus ca nu le va trimite, astfel ca acestea nu pot fi validate, iar pesedistii care si-au dat demisia raman practic in functie cel putin inca 15 zile. In acelasi timp, la PSD urmeaza sa aiba loc o noua sedinta a CExN, la ora 14:00.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, declaratiile de la Cotroceni. Ramai alaturi de noi pentru a afla imediat cele mai noi informatii despre criza politica fara precedent de la varful tarii:

11:49 - O noua sedinta a Comitetului Executiv al PSD va avea loc azi incepand cu ora 14:00.

11:45 - Ministrul demisionar al Justitiei Tudorel Toader a reiterat ca isi va indeplini atributiile pana in momentul in care o alta persoana ii va lua locul. Toader a evitat insa sa spuna care a fost momentul in care si-a depus mandatul, in ciuda faptului ca a fost intrebat insistent de jurnalisti.

"Mandatul de ministru inceteaza la momentul in care numeste un alt ministru al Justitiei, fie si interimar. Intr-un stat de drept e de neconceput sa existe o lipsa de autoritate, ca prerogativele sa nu le exercite cineva. Prin urmare imi exercit atributiunile pana in momentul in care se publica decretul in Monitorul Oficial.

In cercuri restranse am comunic... citeste mai departe despre "LIVE Dragnea incearca sa scape de Grindeanu. Iohannis nu se baga in treburile interne ale PSD" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis demisie Guvern Grindeanu, #Klaus Iohannis premier Grindeanu PSD , #Stiri Guvern