Frans Timmermans (CE), in vizita oficiala la Bucuresti: Ce trebuie sa faca Guvernul si Parlamentul, si cand va scapa Romania de MCV

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 13:40
1075 citiri
Frans Timmermans (CE), in vizita oficiala la Bucuresti: Ce trebuie sa faca Guvernul si Parlamentul, si cand va scapa Romania de MCV
Foto: captura video Privesc.eu

Guvernul Grideanu s-a angajat in fata prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prezent la Bucuresti, ca va tine cont de recomandarile facute si va indeplini toate obiectivele astfel incat raportul final pe MCV, de la finalul acestui an, sa permita incheierea monitorizarii pe justitie.

Frans Timmermans (foto stanga), prim-vicepresedintele Comisiei Europene, se afla, joi, in vizita la Bucuresti, avand in program mai multe intalniri cu oficiali romani. Cu acest prilej, dupa discutiile purtate, oficialul european, premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au sustinut o conferinta de presa comuna.

Frans Timmermans a felicitat Romania pentru progresele facute in ultimii ani si a dat asigurari ca daca guvernul de la Bucuresti va urma recomandarile facute de Comisia Europeana, "maratonul" MCV se va incheia.

Oficialul european a subliniat faptul ca toate cerintele Bruxelles-ului sunt in beneficiul cetatenilor romani si a dat asigurari ca suveranitatea Parlamentului roman este respectata. "Nu avem aroganta de a spune ce sa faca Parlamentul, dar orice actiune are consecinte", a transmis prim-vicepresedintele CE, intrebat fiind despre mai multe initiative controversate ale majoritatii parlamentare.

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a dat asigurari ca guvernul va pune in aplicare recomandarile facute de CE si a afirmat ca nu sunt semne ca Parlamentul nu l-ar sprijini in acest sens. Sorin Grindeanu a subliniat ca isi doreste ca MCV sa fie ridicat inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene, mai exact in anul urmator.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a multumit Comisiei Europene pentru colaborare si a anuntat ca proiectele de lege referitoare la justitie vor fi puse in acord cu deciziile CCR, iar dupa ce vor ramane in dezbatere publica vor fi asumate de Guvern si trimise la Parlament.

Conferinta de presa a fost transmisa live pe site-ul Privesc.eu.

Ziare.com a transmis principalele declaratii in format LIVE text:

13:20 - Intrebari:

- (Cum va veti asigura ca Romania indeplineste conditiile de ireversibilitate?) Timmermans: Sunt convins ca cei care trebuie sa lupte impotriva coruptiei sunt romanii insisi. Odata recomandarile puse in aplicare si MCV oprit, procesul de lupta impotriva coruptiei va fi dus de romani. Imi amintesc de vremurile in care romanii erau cinici, "asta nu se va intampla niciodata". Acum lupta impotriva coruptiei. Populatia nu mai face asta pentru c ...citeste mai departe despre "Frans Timmermans (CE), in vizita oficiala la Bucuresti: Ce trebuie sa faca Guvernul si Parlamentul, si cand va scapa Romania de MCV" pe Ziare.com

#Frans Timmermans conferinta presa Bucuresti, #Timmermans Grindeanu Tudorel Toader conferinta , #Stiri Guvern