Liiceanu spune ca Dragnea face skandenberg cu poporul roman, dar, totusi, a realizat un lucru formidabil pentru noi

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 16:08
5587 citiri
Liiceanu spune ca Dragnea face skandenberg cu poporul roman, dar, totusi, a realizat un lucru formidabil pentru noi
Foto: Facebook/ Gabriel Liiceanu

Liviu Dragnea "joaca poker la rupere cu poporul roman, e un fel de skandenberg, ori eu ori voi", spune filozoful Gabriel Liiceanu. Acesta afirma ca protestele din ultimele zile sunt un "eveniment exceptional", un lucru "formidabil".

Gabriel Liiceanu considera ca romanii isi recapata "eul colectiv" prin manifestatiile de strada provocate de modificarea Codului Penal prin OUG.

"Le privesc ca pe un eveniment exceptional in istoria acestor 27 de ani, pentru ca dupa mintea mea, e a doua sau a treia oara cand vedem cum se capata calitatea de cetatean. Romanii, lui Noica ii placea sa spuna asta, risca sa devina dintr-un popor o populatie. Acum, ei recapata contururile unui popor. Deci ne recastigam eul colectiv care face profilul unui popor.

Nu mai suntem niste atomi dezbinati, fiecare mergand pe drumul lui, ci avem constiinta lucrurilor care ne unesc. Pentru asta ar trebui sa le multumim acestor oameni, pesedistilor din jurul lui Dragnea si lui Dragnea insusi, ne-au facut sa capatam constiinta ca suntem laolalta si ca aratam frumos, suntem reprezentati si ne cerem drepturile. Asta este un lucru formidabil!", spune scriitorul, la RFI Romania.

Intrebat care este cel mai negru scenariu in opinia sa, Gabriel Liiceanu a raspuns: "O destabilizare a societatii, o tulburare teribila a apelor sociale, o cadere economica masiva pe acest fond, pierderea investitorilor straini, astea sunt lucrurile cele mai rele, incercarea de a retrage si alte drepturi cetatenesti, dar nu mai suntem in situatia unei tari izolate si nici a unui popor aruncat in beciurile Securitatii".

"Ceea ce face Dragnea in clipa de fata, imi placea sa spun astazi la o emisiune TV, joaca poker la rupere cu poporul roman, e un fel de skandenberg, ori eu ori voi. Or e o nebunie ca un om sa se apuce sa se joace cu un popor intreg sau cel putin cu o masiva parte a lui. N-are sanse sa castige", mai spune Liiceanu.

Citeste mai multe despre Gabriel Liiceanu la RFI: Romanii recapata contururile unui popor. Dragnea nu are sanse sa castige, pe RFI Romania. ...citeste mai departe despre "Liiceanu spune ca Dragnea face skandenberg cu poporul roman, dar, totusi, a realizat un lucru formidabil pentru noi" pe Ziare.com

#Gabriel Liiceanu Dragnea skandenberg romani, #Liiceanu proteste Romania , #Stiri Guvern