Liderii coaliției, chemați la Cotroceni. Discuțiile cu Klaus Iohannis vizează greva profesorilor și schimbarea guvernului

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 08:52
153 citiri
Liderii coaliției, chemați la Cotroceni. Discuțiile cu Klaus Iohannis vizează greva profesorilor și schimbarea guvernului
Liderii coalitiei de guvernare, chemați la Cotroceni pentru consultări FOTO Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Palatul Cotroceni pe liderii coaliţiei de guvernare pentru discuţii destinate soluţionării grevei din educaţie, afirmă surse politice, potrivit cărora este posibil ca la final să fie semnat un acord politic privind revendicările salariale ale celor din educaţie, anunţat de marţi de către Iohannis.

Conform surselor citate, preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coaliţiei de guvernare pentru consultări pe tema grevei din educaţie.

Pe agenda întâlnirii ar urma să se afle şi rotaţia la guvernare, având în vedere că premierul Nicolae Ciucă nu şi-a depus mandatul, conform protocolului coaliţiei, tocmai pentru a soluţiona criza din educaţie, au mai afirmat aceleași surse.

Liderii sindicali au avut marţi întâlniri şi la Palatul Victoria, şi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Iohannis, declarându-se nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor.

Anunţul sindicaliştilor la finalul întâlnirilor a fost acela că greva angajaţilor din Educaţie continuă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din sistemul de învăţământ, că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale şi că sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale. Şeful statului a anunţat că garantează încheierea unui acord politic privind revendicările salariale ale celor din educaţie.

Uihannis a îndemnat toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor. ...citeste mai departe despre "Liderii coaliției, chemați la Cotroceni. Discuțiile cu Klaus Iohannis vizează greva profesorilor și schimbarea guvernului" pe Ziare.com

#coalitie, #consultari, #Klaus Iohannis , #Stiri Guvern