Liberalii discuta despre congres: Vechiul PDL vrea alegeri rapide, cu Predoiu sef, iar vechiul PNL le vrea in mai-iunie

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 12:31
5862 citiri
Liberalii discuta despre congres: Vechiul PDL vrea alegeri rapide, cu Predoiu sef, iar vechiul PNL le vrea in mai-iunie

Liderii judeteni ai PNL se intalnesc la ora 12:00 cu Raluca Turcan si Marian Petrache pentru a se pune de acord asupra modalitatii de organizare a alegerilor interne.

Liberalii sunt divizati in doua tabere, pe falia care desparte vechiul PNL de vechiul PDL. In vreme ce cativa dintre fostii democrat-liberali, reuniti in jurul lui Vasile Blaga, fac presiuni pentru organizarea rapida a congresului, vechii liberali vor alegeri in organizatiile judetene mai intai si apoi la centru, ceea ce ar impinge organizarea congresului spre finalul lunii mai sau inceputul lui iunie.

Atat democrat-liberalii, cat si vechii liberali au avut, separat, o serie de intalniri zilele si saptamanile trecute. Pe la jumatatea acestei luni, Vasile Blaga, impreuna cu alti aproximativ 20 de vechi pedelisti, inclusiv Raluca Turcan, au avut o intalnire in afara Bucurestiului. Acolo au stabilit sprijinirea lui Catalin Predoiu la sefia PNL si convocarea cat mai rapida a congresului.

"In mod normal trebuia sa luam pulsul si Blaga a facut o mutare, care a parut orchestrata cu Sulfina, cu Cristina Traila. Au zis: domnule, trebuie sa iesim cu o decizie, sa avem un candidat al PDL si ala sa fie Catalin Predoiu. Si s-au apucat la un sprit sa-l voteze pe Catalin Predoiu candidat la presedintia partidului. Statutar n-are nicio legitimitate decizia. Doar informal si, eventual, pentru a face lobby in partid. Si, din pacate, au fost discutii din astea anti fost PNL, ma rog, ca la sprit si mai pe rabufneala si nu au facut bine deloc", au declarat pentru News.ro surse participante la discutie.

Potrivit surselor citate, vechii democrat liberali nici nu vor sa auda de alegeri de jos in sus in organizatii. "Vor pur si simplu sa faca acuma pe repede inainte cu. 2000 de oameni, sa-l puna pe Predoiu si ura si la gara. Ceea ce nu e in regula", au mai declarat participantii la intalnirea convocata de Blaga in afara Bucurestiului.

La doua zile distanta, dupa ce au aflat de reuniunea restransa a democrat-liberalilor, mai multi ideri judeteni ai vechiului PNL au avut o intalnire cu secretarul general Marian Petrache. Furiosi ca pedelistii vor sa-si impuna omul lor la sefia formatiunii, ceea ce in opinia lor ar echivala cu confiscarea partidului, ei au cerut explicatii, dar si masuri urgente.

"A fost o intalnire cu vreo zece colegi, doar lideri de organizatii din vechiul PNL, in care s-a incercat potolirea spiritelor. S-a discutat despre faptul ca am face jocul unora daca am alimenta noi in continu ...citeste mai departe despre "Liberalii discuta despre congres: Vechiul PDL vrea alegeri rapide, cu Predoiu sef, iar vechiul PNL le vrea in mai-iunie" pe Ziare.com

#intalnire PNL alegere conducere, #intalnire PNL congres , #Stiri Guvern