Legile Justitiei vor trece ca fulgerul prin Senat: Amendamente pana luni dimineata, raport in 24 de ore. Tariceanu se spala pe maini

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 15:06
921 citiri
Legile Justitiei vor trece ca fulgerul prin Senat: Amendamente pana luni dimineata, raport in 24 de ore. Tariceanu se spala pe maini
Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu

Biroul Permanent al Senatului a aprobat joi o procedura de urgenta accelerata pentru dezbaterea legilor Justitiei in forul decizional. Senatorii vor putea depune amendamente doar pana luni dimineata, iar raportul va fi elaborat in maximum 24 de ore.

"Termen de depunere a amendamentelor: luni, 18 decembrie, ora 9:00. Comisia urmeaza sa isi depuna raportul pana pe 19 decembrie, ora 9:00", a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei de Birou Permanent.

Senatul este forul decizional in cazul tuturor celor trei acte normative.

Tariceanu a mai spus ca cele doua acte normative - legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004 privind functionarea CSM - vor intra in dezbaterea plenului Senatului pana la finalul saptamanii viitoare - daca nu miercuri, atunci joi.

"Depinde de cum merg dezbaterile. Noi incepem luni cu legea 303/2004. Avem saptamana viitoare dezbaterile pe buget, deci este foarte posibil sa lucram nu doar miercuri, ci si joi. Vom dedica o parte din zi dezbaterii bugetului si ce ne ramane o sa avem programul nostru pe legile care sunt pe ordinea de zi de la Senat", a mai spus Tariceanu.

Presedintele Senatului a anuntat si ca intentioneaza sa introduca pe ordinea de zi a plenului de luni legea 303/2004 privind statutul magistratilor.

Intrebat daca este normal ca legea privind statutul magistratilor sa intre luni dimineata in comisie, iar luni dupa-amiaza in plen, Tariceanu a spus ca el nu se ocupa cu programul comisiei speciale.

"Nu fixez eu programul comisiei speciale. Daca ei vor avea timp suficient, vor face. Daca nu, vor prezenta raportul in momentul in care il vor termina ca alta regula nu poate sa functioneze", a explicat presedintele Senatului.

Potrivit calendarului stabilit de Biroul Permanent al Senatului, termenul pentru depunerea amendamentelor la legea 303/2004 a expirat joi, iar comisia condusa de Florin Iordache trebuie sa finalizeze dezbaterile si sa depuna raportul pana cel tarziu luni.

Membrii comisiei speciale au convenit insa sa nu lucreze in zilele de doliu national, astfel ca urmatoarea sedinta va avea loc luni, incepand cu ora 9:00 dimineata.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat in aceasta saptamana cele trei legi ale Justitiei: luni a fost dat votul final pe legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, iar miercuri au fost votate legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004 privind functionarea CSM.

D ...citeste mai departe despre "Legile Justitiei vor trece ca fulgerul prin Senat: Amendamente pana luni dimineata, raport in 24 de ore. Tariceanu se spala pe maini" pe Ziare.com

#legile Justitiei Senat Tariceanu , #Stiri Guvern