Legea salarizarii - mai bine mai tarziu dar bun, decat repede si prost. Hossu: Nu respecta elemente de baza. Administratia Publica devine un SRL

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 06:46
2165 citiri
Legea salarizarii - mai bine mai tarziu dar bun, decat repede si prost. Hossu: Nu respecta elemente de baza. Administratia Publica devine un SRL
Foto: Facebook / Cartel Alfa

Modul inedit in care PSD a decis sa promoveze Legea salarizarii unitare, pe site-ul partidului si nu la Ministerul Muncii sau in Parlament, ridica mari semne de intrebare cu privire la respectarea dialogului cu sindicatele si Opozitia. "Este o forma de eludare a dialogului social", apreciaza Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Cartel Alfa.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dat asigurari, miercuri, ca Legea salarizarii intra in vigoare de la 1 iulie, desi proiectul nu e inca definitivat si depus la Parlament pentru dezbateri.

Ministrul a declarat ca se primesc amendamente si observatii la partid, de care se va tine sau nu cont, dupa care proiectul Legii salarizarii unitare va trece "rapid" prin Parlament.

Cadrul legal presupune, insa, existenta unui dialog cu partenerii sindicali, precum si dezbateri reale in forul legislativ, unde Opozitia are dreptul constitutional sa isi spuna punctul de vedere.

Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Cartel Alfa, a declarat pentru Ziare.com referitor la "tehnica promovarii" acestei legi ca "seamana cu o forma de eludare a dialogului social, care era necesar la o lege care se dorea a fi cat mai stabila si cat mai durabila".

"Emil Boc si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, iar de data aceasta este o forma inversa de eludare a dialogului social, deoarece, cu tot respectul pentru Parlament, el nu are capacitatea si bazele de date, specialistii, care sa poata sa faca o analiza financiara, pe de o parte, si o analiza a mutatiilor, in momentul in care se cere ceva anume.

Speram sa nu ajungem la situatia de a discuta in Parlament pe un sistem de heirup, ceea ce nu ar duce la o lege stabila si durabila, pe care ne-o dorim cu totii", a argumentat Bogdan Hossu.

Dragnea a explicat de ce a amanat Legea salarizarii: Sa mai stea la dospit in Saptamana Mare. Vezi cum vor fi modificate salariile bugetarilorPSD mai amana o data Legea salarizarii: Nu va fi depusa nici in aceasta saptamana

Sindicatele vor un dialog real si vin cu propuneri sau observatii

Intrebat cand a discutat ultima oara cu ministrul Muncii pe tema acestui proiect, liderul sindical a precizat: "Ultima discutie pe care am avut-o cu doamna ministru a fost la sfarsitul lui ianuarie, cand ne-a prezentat foarte sumar principiile".

"I-am atras atentia ca anumite principii nu sunt in regula si apreciem faptul ca pe unele dintre ele le-a modificat. Ma refer la faptul ca voiau doua salarii de baza in sectorul bugetar ...citeste mai departe despre "Legea salarizarii - mai bine mai tarziu dar bun, decat repede si prost. Hossu: Nu respecta elemente de baza. Administratia Publica devine un SRL" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea salarizarii unitare dialog social, #promovare lege salarizare PSD , #Stiri Guvern