Legea salarizarii bugetarilor a trecut de Parlament si merge la Iohannis la promulgare

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 12:18
1051 citiri
Legea salarizarii bugetarilor a trecut de Parlament si merge la Iohannis la promulgare
Foto: Facebook / Camera Deputatilor (arhiva)

Legea salarizarii unitare a bugetarilor a fost votata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor si urmeaza sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Au fost 188 de voturi "pentru", 28 "impotriva" si 47 de abtineri.

Proiectul a fost sustinut de deputatii din coalitia majoritara, PSD-ALDE, si sprijinit prin vot de UDMR si grupul minoritatilor nationale. Singurul partid care a anuntat ca se va abtine de la vot a fost PMP.

Toti deputatii USR prezenti au votat impotriva. Votul a fost electronic.

Vezi cum au votat deputatii de la fiecare formatiune in parte.

Camera Deputatilor, decizionala, a epuizat in doar 15 minute dezbaterile generale, articolele legii si amendamentele fiind votate in bloc, informeaza Mediafax.

Proiectul a fost sustinut de la tribuna de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, iar sedinta a fost condusa nu de presedintele Camerei, ci de vicepresedintele Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei.

Dupa vot, Liviu Dragnea s-a aratat multumit ca legea a trecut atat de repede prin Parlament.

"Incet, incet fiecare salariat din sectorul bugetar o sa vada cu cat ii creste salariul", a declarat presedintele Camerei Deputatilor de la tribuna, respingand criticile primite in ultima perioada de la contestatarii legii.

Dragnea a tinut sa comenteze si absenta de la sedinta de astazi a ministrului Finantelor, Viorel Stefan, si a premierului Sorin Grindeanu, ambii membri ai PSD.

"Am puterea politica sa imi asum acest lucru (...) E o problema pe care o vom regla in interior (...) Liderul de grup si-a asumat ca ministrul va fi aici. Era bine sa vina si premierul, e poate cea mai importanta lege din acest an", a subliniat Dragnea.

Atat Senatul, cat si Camera Deputatilor au modificat prin diverse amendamente proiectul propus initial de Guvern, dar liderii PSD au sustinut la unison ca bugetul nu va fi dezechilibrat de maririle salariale adoptate de parlamentari.

Comisia de Munca a adoptat, marti, raportul privind Legea salarizarii cu 15 voturi favorabile, doua impotriva si patru abtineri.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a explicat atunci ca ultima varianta a legii prevede ca abia de la 1 ianuarie 2018 toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii si medicii vor primi in plus diferenta de bani promisa. Initial, primele majorari salariale erau programate pentru 1 iulie 2017.

"S-au adaugat cele 80 de amendamente de la ...citeste mai departe despre "Legea salarizarii bugetarilor a trecut de Parlament si merge la Iohannis la promulgare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea salarizarii votata deputati , #Stiri Guvern