Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei

Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei
Cel mai mic salariu din Primaria Slatina a ajuns la 2.000 lei, net, dupa ce consilierii locali au aprobat hotarari care au vizat cresterea veniturilor angajatilor municipalitatii, conform prevederilor Legii salarizarii personalului platit din fonduri publice.

Juristul Primariei Slatina, Mihaela Otincelescu, a declarat, miercuri, ca media cresterilor salariale se situeaza intre 500 si 600 lei, pentru fiecare salariat, fiind vorba de o egalizare a veniturilor.

"Incepand cu 1 iulie 2017, cresterile salariale sunt substantiale. Potrivit legii 153, incepand cu aceasta data, revine exclusiv consiliului local atributul de a stabili salariile pentru toti functionarii din cadrul aparatului de specialitate si al serviciilor publice. Ca medie a cresterilor salariale pentru toti functionarii este situata undeva intre 500-600 lei, pe salariat. Prin hotararile aprobate, marti, au fost egalizate salariile la nivelul aparatului de specialitate si al serviciului public, nemaiexistand diferente intre salariati decat cu privire la vechime", a afirmat Mihaela Otincelescu.

Ea a adaugat ca salariul minim net din primarie se va apropia de 2.000 lei.

"Un salariat poate castiga plecand de la un coeficient de 1,6 aplicat la salariul minim pe economie si pana la coeficientul de 8, cat are viceprimarul. Un functionar public debutant se poate astepta la un salariu de aproape 2.000 lei net", a mai declarat Otincelescu.

Cresterile salariale vor fi resimtite de angajatii municipalitatii inca de la incasarea venitului aferent lunii iulie, reprezentantii primariei precizand ca "pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar".

"Suntem printre putinele primarii din tara care aplica Legea 153, incepand cu 1 iulie 2017. Noi am avut prinse aceste sume, in bugetul local, inca din luna aprilie, de la aprobarea bugetului, iar pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar si nu s-au facut rectificari bugetare pentru stabilirea acestor salarii", a mai spus Mihaela Otincelescu.

Totodata, a crescut si indemnizatia lunara a consilierilor din cadrul Consiliului Local Slatina, acestia urmand sa incaseze pana la aproape de 900 lei. Potrivit unei hotarari ce vizeaza modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Local al municipiului Slatina, "pentru participarea la sedintele Consiliului Local si ale comisiilor de specialitate, consilierii locali au dreptul la o indemnizatie maxima lunara de 10% din indemnizatia lunara a primarului municipiului Slati ...citeste mai departe despre "Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 851 ori