Legea Fondului Suveran de Investitii ar putea ajunge in Parlament inainte sa primeasca acordul de la Bruxelles

Miercuri, 30 August 2017, ora 10:05
1002 citiri
Legea Fondului Suveran de Investitii ar putea ajunge in Parlament inainte sa primeasca acordul de la Bruxelles
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marti ca Guvernul asteapta aprobarea de la Bruxelles in ceea ce priveste proiectul de lege pentru infiintarea Fondului Suveran de Investitii.

El a precizat insa ca nu vor sta degeaba sa astepte raspunsul si ca in septembrie ar putea fi trimis in Parlament.

"Ministerul de Finante a intreprins demersurile pentru aprobarea de la Bruxelles. Vorbim la general despre Bruxelles, de toate institutiile financiare de acolo. Asteptam raspunsul. Termenul este in jur de 60 de zile.

Este o conditie obligatorie pentru ca altfel ne baga pe deficit. Nu vom sta insa degeaba sa asteptam raspunsul de la Bruxelles. In septembrie o sa mai avem discutie cu colegii si la nivel politic, cu partidul, si il vom trimite la Parlament", a declarat Mihai Tudose, la Romania TV.

El a amintit ca proiectul de lege privind infiintarea Fondului Suveran de Investitii a fost aprobat in iulie, in prima sedinta a Guvernului pe care il conduce, si apoi trimis Ministerului de Finante, in subordinea caruia va functiona, si institutiilor europene de la Bruxelles.

Tudose spune ca Fondul Suveran de Investitii va fi adoptat in Parlament, iar rectificarea bugetara va fi pozitivaGrindeanu: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investitii sa treaca prin OUG. Sunt convins ca nici Tudose nu va acceptaFondul Suveran de Investitii va fi gestionat de Ministerul de Finante. Guvernul va cere parerea Comisiei EuropeneGuvernul a discutat proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare. Va fi pus in dezbatere publica si trimis la Parlament ...citeste mai departe despre "Legea Fondului Suveran de Investitii ar putea ajunge in Parlament inainte sa primeasca acordul de la Bruxelles" pe Ziare.com

#Tudose Legea Fondului Suveran Investitii, #Legea Fondului Suveran Investitii acord Bruxelles, #Legea Fondului Suveran Investitii trimisa Parlament , #Stiri Guvern