Legea finantarii partidelor, criticata de un europarlamentar: Iohannis sa nu o promulge!

Joi, 19 Martie 2015, ora 14:34
1018 citiri
Legea finantarii partidelor, criticata de un europarlamentar: Iohannis sa nu o promulge!

Europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge legea finantarii partidelor, adoptata miercuri de Camera Deputatilor.

"Trei sunt motivele principale. Doua dintre ele tin de continutul legii", a scris pe Facebook Cristian Preda.

Primul motiv enuntat de fostul membru PMP este acela ca "sumele ingaduite pentru campanii raman uriase in raport cu nivelul de trai din Romania, iar decontarea lor de la buget va reprezenta o risipire nesabuita a banilor publici".

Al doilea motiv este, in opinia europarlamentarului, acela ca "mecanismele de control asupra donatiilor facute partidelor intre campaniile electorale nu permit limitarea coruptiei, statul de drept continuand astfel sa fie pus in pericol chiar de textul legii, care a fost fabricat de partide cartelizate impotriva unei etici politice austere".

Nu in ultimul rand, acesta cere o consultare publica pe marginea ...citeste mai departe despre "Legea finantarii partidelor, criticata de un europarlamentar: Iohannis sa nu o promulge!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Preda legea finantarii partidelor, #legea finantarii partidelor aprobata, #promulgare legea finantarii partidelor , #Stiri Guvern