Legea amnistiei: Sefa ICCJ si procurorul general spun ca nu trebuie facuta pe picior, nu e o prioritate

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 21:08
1123 citiri
Legea amnistiei: Sefa ICCJ si procurorul general spun ca nu trebuie facuta pe picior, nu e o prioritate
Foto: Arhiva Ziare.com

O lege a amnistiei nu trebuie facuta pe picior, pentru a raspunde intereselor de moment ale unora sau altora, considera Cristina Tarcea, sefa instantei supreme.

La randul sau, procurorul general, Augustin Lazar, nu crede ca legea amnistiei reprezinta o prioritate.

Sefa ICCJ a spus, vineri, ca legea amnistiei este o institutie de drept penal, iar gratierea face parte din politica statului, dar nu trebuie adoptata oricum si oriunde, ci in urma unor studii aprofundate, sociologice, criminologice.

"Trebuie avute in vedere mai multe circumstante care sunt legate de natura si gravitatea faptelor (...) nu este o lege care trebuie adoptata pe picior, care sa raspunda intereselor de moment ale unora sau altora", a continuat Tarcea, dupa sedinta de constituire a noului CSM.

Ea a mai aratat ca, in cazul atacurilor media asupra magistratilor, in cadrul CSM s-a discutat despre o modificare legislativa, in sensul ca "un astfel de act sa fie urmat si concretizat printr-o sanctiune".

"O ...citeste mai departe despre "Legea amnistiei: Sefa ICCJ si procurorul general spun ca nu trebuie facuta pe picior, nu e o prioritate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sefa instanta suprema Lege amnistie, #procuror general Lege amnistie , #Stiri Guvern