La 28 de ani, un consilier al lui Tudose a ajuns director general la Nuclearelectrica

Joi, 24 August 2017, ora 22:32
1077 citiri
La 28 de ani, un consilier al lui Tudose a ajuns director general la Nuclearelectrica
Foto: Linkedin

Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica, care opereaza centrala din Cernavoda, a anuntat ca in sedinta de joi Cosmin Ghita, consilier al premierului, a fost numit in functia de director general al companiei pentru o perioada provizorie de patru luni incepand cu data de 2 septembrie.

Numirea in functie a lui Ghita, in varsta de doar 28 de ani, vine avand in vedere ca prelungirea mandatului de 4 ani cu inca un mandat provizoriu de patru luni a actualului sef, Daniela Lulache, expira la data de 1 septembrie 2017.

"Propunerea lui Cosmin Ghita pentru functia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de patru luni, a fost realizata de catre comitetul de nominalizare si remunenare, din cadrul Consiliului de Administratie, intrunit in sedinta in data de 21 august 2017", arata un comunicat al companiei.

Ghita este, de la 1 iunie, presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale a Uraniului (CNU).

De la 21 aprilie este totodata consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului.

Intre martie 2015 si aprilie anul acesta, Ghita a fost partener la Amerocap (New York, SUA).

De asemenea, in perioada noiembrie 2011-aprilie 2017, a fost manager relatii publice pentru Romania si Moldova la Medtronic Romania SRL.

Intre martie 2012 si martie 2015, Ghita a fost consilier relatii publice si guvernamentale la Chevron Romania Exploration and Production SRL.

Nuclearelectrica a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane de lei (29,2 milioane de euro), in crestere de 77 de ori fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii productiei si a incasarilor.

Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participatie de 82,49%. ...citeste mai departe despre "La 28 de ani, un consilier al lui Tudose a ajuns director general la Nuclearelectrica" pe Ziare.com

#Cosmin Ghita director Nuclearelectrica , #Stiri Guvern