Klemm, despre Codul Fiscal si Legile Justitiei: As incuraja Guvernul sa fie precaut cand ia astfel de decizii

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 15:50
1103 citiri
Klemm, despre Codul Fiscal si Legile Justitiei: As incuraja Guvernul sa fie precaut cand ia astfel de decizii
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a vorbit despre modificarea Codului Fiscal si Legile Justitiei, el precizand ca indeamna Guvernul si Parlamentul ca, inainte de a lua decizii, sa faca ample consultari.

Klemm a insistat pe nevoia de stabilitate, predictibilitate si transparenta.

"Am incercat sa incurajez Guvernul roman, nu doar guvernarea Tudose, ci chiar din momentul in care am ajuns in Romania, deci din timpul primului ministru Ponta, primului ministru Ciolos, primului ministru Grindeanu. In termeni generali, incurajarea noastra a fost ca, in ceea ce priveste politicile, economice sau altele, Guvernul ar trebui sa tinda spre stabilitate, predictibilitate, transparenta, sa prezinte deschidere autentica spre consultarea cu participanti, actionari, in acest caz - comunitatea oamenilor de afaceri.

Apoi, cand luam in considerare schimbari de politici, sa aplice regulile de baza cost - eficienta in privinta acestor schimbari sau sa le supuna unor evaluari in asa fel incat atunci cand cineva ia cunostinta de schimbarile efectuate sa stie ca au fost dezbatute in forumul larg al societatii si sa poata intelege aceste modificari", a afirmat diplomatul american, intr-un interviu la Radio Romania Timisoara.

Ambasadorul a mentionat ca, in cazul modificarii Codului Fiscal, nu ii este clar daca Guvernul a facut aceste lucruri.

"Am vazut ca in unele comunitati ale oamenilor de afaceri s-au exprimat ingrijorari relativ la modificarile ce se iau in considerare si, din nou, incurajez Guvernul sa ia in considerare factori precum predictibilitatea si stabilitatea. In absenta predictibilitatii si stabilitatii cred ca, intr-un final, vor fi consecinte in privinta intereselor investitorilor, inclusiv in ce priveste oportunitatile Romaniei", a subliniat Hans Klemm.

Intrebat daca este ingrijorat, ambasadorul SUA a raspuns: "M-as opri aici. As incuraja Guvernul sa fie precaut cand ia in considerare schimbare de politici".

Hans Klemm a mai spus ca parte din mediul economic atractiv o constituie stabilitatea, predictibilitatea, transparenta, accesul investitorilor la dialog cu cei care fac politicile de guvernare.

"Conteaza daca exista o comunicare autentica intre potentialii investitori si guvernanti, daca exista o analiza a schimbarilor preconizate, a oportunitatilor de a le face. In plus, desigur, forta de munca este un element cheie in orice decizie pe care o ia un investitor. Din cate am auzit, de la companii americane dar si romanesti, piata forte ...citeste mai departe despre "Klemm, despre Codul Fiscal si Legile Justitiei: As incuraja Guvernul sa fie precaut cand ia astfel de decizii" pe Ziare.com

#Ambasador Klemm Legile Justitiei, #Ambasador Klemm cod fiscal , #Stiri Guvern