Klaus Iohannis, despre taxa de solidaritate: Acest impozit nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect. Nu se introduce aşa ceva

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 11:45
762 citiri
Klaus Iohannis, despre taxa de solidaritate: Acest impozit nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect. Nu se introduce aşa ceva
Şeful statului a precizat că nu vor fi majorate taxele şi impozitele şi nu vor fi introduse taxe noi FOTO Pexels

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, 16 decembrie, la Bruxelles, că nu este de acord cu supraimpozitarea companiilor, propusă de PSD, şi a arătat că nu consideră că este un lucru necesar, corect sau util, iar o astfel de măsură nu se va introduce. El a explicat că ambele partide, PNL şi PSD, încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul ”le pune în practică, alandala şi amestecate”.

Şeful statului a menţionat că este normal să existe discuţii în coaliţie, însă părerea sa este că ”Guvernul se mişcă, până acuma, foarte bine”.

”Deocamdată trebuie să facem diferenţa între măsurile care chiar se adoptă şi se pun în practică şi vedem în aceste zile că sunt acte normative care stabilesc ce se va întâmpla cu bugetul pe anul viitor, cu taxele, impozitele, şi discuşţiile care sunt discuţii politice. Trebuie să vedem situaţia aşa cum este, avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali, fiecare încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică, alandala şi amestecate”, a spus preşedintele.

Şeful statului a precizat că deocamdată s-a spus că nu vor fi majorate taxele şi impozitele şi nu vor fi introduse taxe noi.

”Mie, personal, acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util nici corect, ca să mă exprim foarte clar, dar evident că în coaliţie se discută. Fapt este că nu se introduce aşa ceva”, a mai spus preşedintele, precizând că a fost o temă în coaliţie.

Preşedintele a mai arătat că în discuţiile cu liderii coaliţiei a subliniat foarte clar cătrebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat, să respectăm deficitul şi să facem reforme structurale, şi trebuie să facem reformele stabilite prin PNRR. ”Noi, România, ne-am angajat că facem aceste reforme, şi le vom face”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, este foarte clar că discuţiile în coaliţie vor continua, dar ”acesta nu este un lucru nou, ci un lucru bun şi natural”, el arătând că aceste lucruri trebuie discutate, şi că mai ciudat i s-ar părea dacă cele două partide nu ar discuta.

”Mai ciudat mi s-ar părea să fie un PNL şi un PSD şi să nu discute despre aceste lucruri. Trebuie discutate, trebuie clarificate, şi, până în momentul de faţă, impres ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis, despre taxa de solidaritate: Acest impozit nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect. Nu se introduce aşa ceva" pe Ziare.com

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#taxa solidaritate, #suprataxare, #impozite, #Klaus Iohannis , #Stiri Guvern