Klaus Iohannis si Victor Ponta, razboi pe noul Cod Fiscal

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 17:05
1024 citiri
Klaus Iohannis si Victor Ponta, razboi pe noul Cod Fiscal

Retrimiterea Codului Fiscal in Parlament reprezinta primul act curajos facut de presedintele Klaus Iohannis. E o actiune politica venita impotriva opiniei generale. Trebuie sa spunem ca atat social-democratii, cat si o parte dintre liberali sunt de acord cu textul Codului Fiscal.

Acesta reprezinta caramida guvernarii PSD si realizarea in jurul careia ar trebui sa se construiasca mesajul politic pentru alegerile din 2016. Daramarea acestei constructii, eu o vad ca pe o pierdere uriasa pentru Victor Ponta, chiar mai mare decat pentru PSD. Asa imi explic iesirea violenta a premierului dupa ce a aflat ca legea s-a intors in Parlament.

Dar care e problema cu Codul Fiscal? De ce a ajuns presedintele sa respinga un pachet de legi atat de important si sustinut de catre oamenii politici, dar si de catre o mare parte a oamenilor de afaceri?

La prima vedere, toata discutia se desfasoara in jurul scaderii TVA de la 24% la 19%, o scadere care ridica o mare povara atat de pe umerii ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis si Victor Ponta, razboi pe noul Cod Fiscal" pe Ziare.com

#Iohannis respingere Cod Fiscal, #deficit Romania Cod Fiscal, #Ponta Iohannis Cod Fiscal , #Stiri Guvern