Klaus Iohannis: Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive

Joi, 24 Mai 2018, ora 11:36
1237 citiri
Klaus Iohannis: Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive
Foto: Administratia Prezidentiala

Desi investitiile straine aduc beneficii pe termen lung pentru intreaga societate, guvernantii nu par interesati sa le incurajeze. Asa se face ca autostrazile se construiesc in ritm de melc si exista numai pe hartii colorate, spune presedintele Klaus Iohannis, care adauga ca are pretentii mai mari de la cei aflati in functii executive.

"In programele guvernamentale, infrastructura a fost o prioritate doar la nivel declarativ si nu vorbesc doar despre unii guvernanti. In afara de harti colorate si planuri frumoase, lumea se uita si la realizari cei 15 km inseamna ridicol de putin. Autostrazile se fac in ritm de melc.

(...) Romanii isi doresc un trai mai bun si recurg la proteste pentru a atrage atentia asupra acestor probleme acute", a afirmat Klaus Iohannis, la Pitesti.

Presedintele a aruncat si cateva ocheade spre guvern.

"Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive", a spus presedintele.

Presedintele a adaugat ca Executivul ar trebui sa faca toate eforturile pentru a aduce in Romania noi firme straine.

"Autoritatile guvernamentale trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca investitorii straini nu trebuie priviti cu adversitate, dimpotriva. Executivul ar trebui sa faca toate eforturile pentru a aduce in Romania noi firme straine cat mai performante, in special in sectoarele in care dispunem de avantaje competitive remarcabile si avem suficiente sectoare de acest tip", a spus acesta.

Presedintele Klaus Iohannis se afla la Pitesti, unde participa la dezbaterea "Industria auto, motorul dezvoltarii economiei. Factori de crestere a competitivitatii", organizata de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), la care vor lua parte reprezentantii celor mai importante companii din industria auto romaneasca, si pentru o vizita la uzina Automobile Dacia.

"Avand in vedere importanta deosebita a industriei auto pentru economia Romaniei, presedintele Klaus Iohannis va purta un dialog cu participantii la dezbatere pe teme cheie pentru perspectivele de dezvoltare ale acestei industrii, precum cele care privesc competitivitatea, infrastructura, piata fortei de munca, nevoia de profesionalizare a educatiei, cat si provocarile viitorului in contextul industriei 4.0", a precizat Administratia Prezidentiala.

Apoi, presedintele va vizita uzina Automobile Dacia S.A. de la Mioveni, unde va avea discutii cu membri ai conducerii si angajati ai companiei. ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis: Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive" pe Ziare.com

#Iohannis autostrazi investitii , #Stiri Guvern

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  9. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune