Klaus Iohannis promite ajutor Republicii Moldova pe drumul către aderarea la UE: ”Politica de extindere a primit un nou impuls” VIDEO

Joi, 23 Iunie 2022, ora 22:24
486 citiri

Președintele Klaus Iohannis a salutat joi, 23 iunie, decizia unanimă a liderilor europeni de a aproba statutul de țări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

Șeful statului a subliniat că, în urma deciziei, ”politica de extindere a primit un nou impuls”.

”Este o zi istorică. Consiliul a aprobat propunerea Comisiei Europene de a statua perspectiva europeană pentru Ucraina, Moldova și Georgia, iar pentru Republica Moldova și Ucraina a aprobat statutul de candidat pentru a deveni membri în UE.

Este un mare pas, prin care putem spune că s-a schimbat paradigma lărgirii UE, politica de extindere a primit un nou impuls.

Îi felicit și îmi doresc tare mult ca acest drum să fie unul rapid, bun și încununat de succese”, a declarat Iohannis, la Bruxelles.

Șeful statului a transmis Republicii Moldova că va primi ”absolut tot ajutorul de care are nevoie” din partea României.

Întrebat dacă au existat neînțelegeri, Iohannis a subliniat că nu la summitul de joi.

”Toată lumea a fost de acord din capul locului să aprobe propunerile Comisiei Europene.

Nu a fost astăzi nevoie de foarte multă forță de convingere, în alte zile, da”, a răspuns șeful statului. ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis promite ajutor Republicii Moldova pe drumul către aderarea la UE: ”Politica de extindere a primit un nou impuls” VIDEO" pe Ziare.com

#aderare UE Ucraina, #Republica Moldova aderare UE, #Klaus Iohannis presedinte , #Stiri Guvern