Kelemen Hunor: Unirea a insemnat o infrangere pentru noi

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 23:31
834 citiri
Kelemen Hunor: Unirea a insemnat o infrangere pentru noi
Foto: Facebook/UDMR

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminica, la Cluj, ca maghiarii nu pot sarbatori implinirea a 100 de ani de la Unire deoarece acel moment a insemnat "o infrangere" pentru ei, li s-a promis "egalitate in fata instantelor si folosirea limbii materne" si nu isi doresc decat ca aceste promisiuni sa fie asumate.

"Se apropie aniversarea de 100 de ani de la Unire si nu ne este indiferent ce stare sufleteasca vom avea la acea aniversare. Au trecut 100 de ani de la acele promisiuni. Acel moment a insemnat o infrangere pentru noi. Nu putem uita durerea acelei infrangeri. Asa cum au reusit alte generatii, trebuie sa continuam cu munca si trebuie sa spunem ca se poate sa continuam pe valorile transilvane.

In 2016, evident, nimeni nu poate sa ne ceara sa sarbatorim un eveniment care ne-a impins in existenta de membru al unei comunitati minoritare. Putem respecta insa statul si liderii politici, daca vor tine cont de promisiunile facute in acea rezolutie", a declarat presedintele ...citeste mai departe despre "Kelemen Hunor: Unirea a insemnat o infrangere pentru noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kelemen Hunor Unire infrangere maghiari , #Stiri Guvern