Kelemen Hunor: UDMR propune revenirea la TVA de 19%; celelalte masuri fiscale pot fi amanate

Luni, 17 August 2015, ora 20:36
838 citiri
Kelemen Hunor: UDMR propune revenirea la TVA de 19%; celelalte masuri fiscale pot fi amanate
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca formatiunea pe care o conduce propune revenirea la TVA de 19%, iar celelalte masuri fiscale sa fie rediscutate si amanate, in functie de situatia macroeconomica a tarii.

Liderul Uniunii a spus ca fata de luna iunie, cand Parlamentul a votat Codul Fiscal "aproape in unanimitate", situatia nu s-a schimbat si considera ca trebuie sa se revina la cota fiscala de 19%, asa cum li s-a promis oamenilor in 2010, cand s-a spus ca va fi vorba de o masura temporara.

Kelemen Hunor a explicat ca reducerea TVA ar insemna un minus la incasari de 8,9 miliarde de lei si o crestere a deficitului in 2016, dar in acelasi timp duce si la cresterea ratei de colectare a TVA, iar Guvernul are responsabilitatea sa convinga oficialii europeni ca aceasta masura va creste competitivitatea Romaniei si atractivitatea pentru investitori.

"Cele cinci puncte procentuale inseamna, asa, brut, minus 8,9 miliarde de lei la incasari. Dar eu sunt convins ca va creste ...citeste mai departe despre "Kelemen Hunor: UDMR propune revenirea la TVA de 19%; celelalte masuri fiscale pot fi amanate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kelemen Hunor reducere TVA, #UDMR cod fiscal , #Stiri Guvern