Kelemen Hunor: Modificarea Codurilor prin ordonanta e o greseala imensa, arata amatorismul Guvernului

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 14:01
5518 citiri
Kelemen Hunor: Modificarea Codurilor prin ordonanta e o greseala imensa, arata amatorismul Guvernului
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara ca adoptarea modificarilor la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala prin OUG de catre Guvern este o greseala imensa care arata "amatorismul Executivului". Reprezentantii Guvernului dau impresia ca nu au mai guvernat niciodata, spune Kelemen.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, ca UDMR nu este de acord ca cele doua Coduri, Codul Penal si Codul de Procedura Penala, sa fie modificate prin OUG.

"Nu suntem de acord cu decizia Guvernului si consideram ca a fost o greseala imensa modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala prin ordonanta de urgenta. UDMR isi mentine opinia si considera ca ambele Coduri sa fie modificate in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si strict in urma unei dezbateri in Parlament", sustine Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat de presa.

"Culmea situatiei este ca, in mai putin de un an, de trei ori au fost modificate Codurile prin OUG: de doua ori Guvernul Ciolos, anul trecut, in luna mai, iar acum acest Guvern vine si modifica tot prin OUG.

Nu este acceptabila aceasta modalitate de a da OUG de trei ori intr-un an, arata o neseriozitate. De cate ori Codurile au fost modificate prin ordonante, prin asumarea raspunderii, prin orice alta modalitate ocolind Parlamentul, de fiecare data, ulterior, s-a dovedit a fi o greseala. Nu stiu de ce nu invata din greselile trecutului. (...)

Oricum, se vede mult amatorism in ceea ce face acest Guvern in aceste zile, parca nu au mai guvernat niciodata, parca acum au inceput", a mai spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR sustine o dezbatere in procedura de urgenta a OUG in Parlament.

"Trebuia o dezbatere parlamentara, un proiect de lege, asa ar fi fost normal, aceasta este pozitia noastra", a adaugat presedintele Uniunii.

Kelemen Hunor a afirmat ca a cerut specialistilor UDMR sa faca o analiza a modificarilor aduse celor doua Coduri, pentru a se vedea daca sunt in concordanta cu deciziile CCR privind problemele de neconstitutionalitate.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si ...citeste mai departe despre "Kelemen Hunor: Modificarea Codurilor prin ordonanta e o greseala imensa, arata amatorismul Guvernului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kelemen Hunor ordonanta Iordache, #UDMR OUG justitie, #Kelemen Hunor modificare coduri OUG , #Stiri Guvern