Jumatatea de masura a Guvernului

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 07:09
1180 citiri
Jumatatea de masura a Guvernului

Decizia Guvernului de a ataca la Curtea Constitutionala legea care le acorda pensii speciale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene la fel ca argumentele invocate in sesizarea adresata CCR mi se par pe deplin legitime.

Guvernul reproseaza instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, deci, pana la urma, o discriminare, retroactivitatea legii si faptul ca nu sunt indicatele sursele de finantare pentru pensiile speciale, in buna traditie a reglementarilor romanesti, as adauga.

Executivul a calculat doar pentru anul viitor un impact de aproape 500 de milioane de lei, cu risc de a da peste cap deficitul bugetar.

Ceva ma surprinde insa si la sesizarea Guvernului. E bine ca ataca pensiile speciale din administratia locala, dar de ce nu si pensiile speciale ale parlamentarilor la fel de recent adoptate?

Argumentele sunt in linii mari aceleasi: regimul privilegiat pentru o categorie si retroactivitatea legii. ...citeste mai departe despre "Jumatatea de masura a Guvernului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern pensii speciale CCR , #Stiri Guvern