Jocul de-a comisia parlamentara

Marti, 13 Iunie 2017, ora 07:14
770 citiri
Jocul de-a comisia parlamentara

Si saptamana asta a demarat cu discutii aprinse pe tema prezidentialelor din 2009, ca si cum de asta ne arde noua buza, ca si cum nimic altceva nu e mai arzator pentru viata noastra decat aceste discutii, ca si cum asta le-ar fi promis social-democratii alegatorilor ca vor face intai si-ntai, imediat ce ajung in Parlament.

Ma indoiesc ca macar unuia dintre alegatori i-a trecut prin cap, atunci cand punea stampila in cabina de vot, ca alesii vor incepe dezgropand un trecut consumat si perimat, pe baza a ceea ce un respectat demnitar a numit "fake news", adica stiri false.

Mai curand, alegatorii s-ar fi gandit, in opinia mea, la o comisie parlamentara care sa descopere cum de am ajuns noi sa fim campionii saraciei europene si ce-i de facut cu cei 200.000 de copii romani care se culca seara flamanzi, fara sa aiba in blid macar o bucata de mamaliga rece, ceva foarte dureros, chiar daca nu figureaza in programul de guvernare al partidului invingator.

Cine sa faca asemenea comisie parlamentara? Alesii care, dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta, sunt obsedati numai de fake news si nu baga de seama cum am ajuns campioni europeni in ce priveste adancirea prapastiei dintre saraci si bogati?

Ii dam inainte cu cresterea economica, asa cum rezulta ea din datele statistice, si etalam cu orice ocazie respectivul program de guvernare, a carui nesustenabilitate cred ca l-a speriat chiar si pe autorul lui, de vreme ce a inceput sa faca evaluarea ministrilor, pentru ca sa aiba de unde scoate un tap ispasitor, in caz de nevoie.

Citesc cu interes statisticele europene, dar in ce priveste statistica noastra am avut rezerve inca de pe vremea lui Ceausescu, atunci cand ne instiinta ca suntem campioni mondiali la culesul tonelor de grau de pe hectar.

Nu stiu de ce asta mi se pare ca seamana cu actualul nostru campionat la cresterea economiei, ceva atat de macroeconomic incat nici nu-ti vine sa-l pricepi.

Asta imi aduce aminte de acea istorioara care spunea ca, daca eu as manca in fiecare zi cate un pui fript, iar vecinul meu n-ar manca nimic, dupa o luna de zile, cand vecinul s-ar prapadi de inanitie, statistica ar constata ca noi doi am consumat zilnic in medie cate o jumatate de pui fript fiecare. Ramane inexplicabil de ce el a murit, iar eu m-am ingrasat.

Batranii spun ca fiecaruia i s-a sortit norocul sau ghinionul inca de la nastere.

Mie mi se pare pervers sa acuzi soarta pentru faptul ca unul s-a nascut beizadea si invata la Harvard, iar altul s-a ...citeste mai departe despre "Jocul de-a comisia parlamentara" pe Ziare.com

#comisie ancheta alegeri 2009 , #Stiri Guvern