Iuliu Winkler: UE este intr-un pericol fara precedent

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 15:19
1065 citiri
Iuliu Winkler: UE este intr-un pericol fara precedent
Foto: winkler.ro

Europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat, duminica, pentru AGERPRES, ca Uniunea Europeana este intr-o situatie de pericol "fara precedent" in ultimii 30-40 de ani, atat sub actiunea fortelor interne, cat si externe si ca urmatoarele trei saptamani vor fi vitale pentru continuarea principiilor care stau la baza functionarii UE.

Iuliu Winkler a subliniat ca timpul este un factor de presiune in acest moment, intrucat exista doua date hotaratoare, ambele in urmatoarele trei saptamani - data de 7 martie, cand este programat Summit-ul European exceptional cu participarea Turciei si 17-18 martie - Summit-ul de primavara al sefilor de stat si de guvern.

"La Summit-ul de primavara al sefilor de stat si de guvern, Comisia va trebui sa puna pe masa planul de reformare a Acordului de la Dublin cu privire la refugiati, va trebui gasita solutia pentru supravietuirea spatiului Schengen si o solutie pentru diminuarea fluxurilor de imigranti. Aceasta ...citeste mai departe despre "Iuliu Winkler: UE este intr-un pericol fara precedent" pe Ziare.com

#Uniunea Europeana unitate, #Uniunea Europeana criza refugiatilor, #Uniunea Europeana probleme , #Stiri Guvern