Iulian Chifu: Parteneriatul strategic cu Marea Britanie trebuie intarit, nu inlocuit

Luni, 02 Martie 2015, ora 07:51
1170 citiri
Iulian Chifu: Parteneriatul strategic cu Marea Britanie trebuie intarit, nu inlocuit
Foto: Fundatia Universitara a Marii Negre

Parteneriatele strategice incheiate cu Statele Unite si Marea Britanie fac parte din garantiile noastre de securitate care nu pot fi inlocuite, afirma Iulian Chifu, fost consilier prezidential pentru Afaceri Strategice si Securitate Internationala al lui Traian Basescu.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Eduard Hellvig, nominalizat recent de presedintele Iohannis la functia de director al SRI, a mentionat intr-un text publicat in luna ianuarie faptul ca prioritatea fundamentala a anului 2015 ar fi "ancorarea mai pronuntata si activa a Romaniei in ecuatia securitatii euro-atlantice, pe axa Washington - Berlin - Bucuresti", substituind (fara a da explicatii) Londra cu Berlinul.

Readus in atentia opiniei publice dupa nominalizarea lui Eduard Hellvig la sefia SRI, articolul a disparut atat de pe blog, cat si de pe contul de Facebook al europarlamentarului liberal, care nu a mai redeschis subiectul.

Cand are loc votul in Parlament pentru numirea lui Hellvig la sefia ...citeste mai departe despre "Iulian Chifu: Parteneriatul strategic cu Marea Britanie trebuie intarit, nu inlocuit" pe Ziare.com

#Iulian Chifu parteneriat Marea Britanie, #Hellvig axa Berlin, #Chifu axa Berlin Londra , #Stiri Guvern