Iohannis a avertizat ca o amnistie ar fi catastrofala: Ar disparea democratia! Politicienii incearca sa acapareze tot

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 11:37
1504 citiri
Iohannis a avertizat ca o amnistie ar fi catastrofala: Ar disparea democratia! Politicienii incearca sa acapareze tot
Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis l-a avertizat public vineri pe noul ministru al Justitiei Florin Iordache, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, ca daca ar promova o lege a amnistiei si gratierii ar fi catastrofal pentru tara noastra.

Reactia sefului statului a venit dupa ce Iordache a spus ca o lege a amnistiei si gratierii ar fi "de bun augur", astfel ca Iohannis a tinut sa ii spuna public ca se opune ferm unei asmenea initiative care ar anula premisa egalitatii in fata legii si, deci, ar duce la disparitia statului de drept in Romania.

Iohannis a mai spus ca declaratia lui Iordache, combinata cu faptul ca presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au probleme penale iar cel dintai chiar si o condamnare definitiva ii creeaza un tablou care il ingrijoreaza.

Astfel, presedintele le-a cerut procurorilor si judecatorilor sa iasa public si sa vorbeasca despre ce inseamna justitie independenta si stat de drept, pentru... citeste mai departe despre "Iohannis a avertizat ca o amnistie ar fi catastrofala: Ar disparea democratia! Politicienii incearca sa acapareze tot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis declaratie justitie CSM , #Stiri Guvern