Iohannis se duce iar in SUA: Participa la Adunarea Generala ONU, la sfarsitul lunii

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 13:10
1071 citiri
Iohannis se duce iar in SUA: Participa la Adunarea Generala ONU, la sfarsitul lunii
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis va participa, in perioada 24 - 26 septembrie, la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) . Adunarea va avea loc la New York, iar seful statului va sustine un discurs si va participa la Forumul Politic cu tema "Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila".

"In perioada 24-26 septembrie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va participa la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii", a transmis, miercuri, Administratia Prezidentiala.

Sursa citata a precizat ca segmentul, cu care debuteaza fiecare sesiune anuala a Adunarii Generale a ONU, "reprezinta cea mai ampla reuniune a sefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii".

Programul vizitei Presedintelui Romaniei va cuprinde, printre altele, sustinerea discursului national in cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunarii Generale a ONU si participarea la Forumul Politic la Nivel Inalt pe tema "Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila".

"Summit-ul isi propune analizarea progreselor inregistrate in atingerea Agendei 2030 si a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (Sustainable Development Goals / SDGs) . Va fi primul Summit ONU dedicat SDGs dupa adoptarea Agendei 2030 in septembrie 2015", a mai transmis Administratia Prezidentiala.

Tema dezbaterilor generale a celei de a 74-a sesiuni a Adunarii Generale este "Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea saraciei, educatia calitativa, actiune climatica si incluziune".

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizita in SUA in luna august. Iata aici detalii:

Concluzii dupa vizita lui Iohannis in SUA: Vestul are interesul ca Romania sa fie great again, dar nici europenii, nici americanii nu voteaza in locul nostru InterviuTrump il lauda pe Iohannis la Casa Alba: Este foarte respectat, a facut o treaba foarte buna in RomaniaIohannis a primit de la Trump o sapca de campanie cu mesajul Make Romania Great Again (Foto) ...citeste mai departe despre "Iohannis se duce iar in SUA: Participa la Adunarea Generala ONU, la sfarsitul lunii" pe Ziare.com

#Iohannis vizita Statele Unite, #Iohannis New York adunare generala ONU , #Stiri Guvern