Iohannis: Rusia incearca sa influenteze mecanismele UE. In niciun fel nu au existat certuri privind sanctiunile

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 16:28
861 citiri
Iohannis: Rusia incearca sa influenteze mecanismele UE. In niciun fel nu au existat certuri privind sanctiunile
Foto: captura video Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la finalul summitului de toamna al Consiliului European, ca printre subiectele discutate au fost situatia migratiei, dar si "chestiuni foarte sensibile legate de Rusia si Siria", subliniind faptul ca intelegerea UE cu Turcia da rezultate bune, dovada ca "ruta balcanica este si ramane ca si inchisa".

Subiectele au fost abordate joi, cand a existat o sesiune special dedicata migratiei, "cu accent pe tarile de origine si de tranzit", a precizat presedintele.

Liderii statelor membre UE au discutat despre cum trebuie sa actioneze "pentru a ajuta aceste tari sa ingradeasca ele migratia", a precizat Klaus Iohannis.

"Vorbim despre intarirea controlului la granitele externe ale Uniunii Europene. Toata lumea a fost de acord, si eu am subliniat ca trebuie sa ajutam aceste tari sa isi construiasca state puternice, economii functionale, sa opreasca migratia in mod natural.

Pe scurt, dar totusi am discutat, si despre intelegerea cu Turcia, ...citeste mai departe despre "Iohannis: Rusia incearca sa influenteze mecanismele UE. In niciun fel nu au existat certuri privind sanctiunile" pe Ziare.com

#Iohannis Rusia UE, #Iohannis Rusia SIria , #Stiri Guvern