Iohannis: Romanii sunt foarte apreciati in Europa, problema este aceasta guvernare toxica pesedista

Marti, 14 Mai 2019, ora 19:46
810 citiri
Iohannis: Romanii sunt foarte apreciati in Europa, problema este aceasta guvernare toxica pesedista
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca pesedistii sunt singurii vinovati pentru faptul ca Romania nu se afla in spatiul Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare nu a fost ridicat.

"Am avut multe discutii cu liderii europeni si despre Schengen, si despre MCV si am fost foarte aproape sa rezolvam aceste doua probleme, extrem de aproape, dar, ce sa vezi, am avut din ianuarie 2017 o guvernare care in loc sa continue sa consolideze institutiile statului s-a apucat sa distruga institutii ale statului, sa indoaie legile Justitiei pentru ei, nu pentru romani si atunci foarte multi au inceput iarasi sa aiba indoieli.

Nimeni din UE nu are indoieli in ceea ce priveste vointa poporului roman, romanii sunt foarte bine cunoscuti in Europa si avem aproximativ 4 milioane de ambasadori, sunt romanii nostri care lucreaza peste tot in Uniune, sunt foarte apreciati, deci nu asta este problema. Problema este guvernarea, aceasta guvernare toxica, pesedista, esuata, care vrea sa ne duca in timp inapoi in loc sa ne duca inainte, de asta nu suntem in Schengen, de asta nu se va renunta foarte repede la MCV.

Umbla ei si povestesc ca europenii nu ne vor, ca Iohannis ne tradeaza, ca x si y fac lobby impotriva Romaniei. Fals, totul fals. Singurii vinovati pentru care nu suntem astazi in Schengen si mai avem in continuare discutia despre MCV sunt pesedistii prin guvernarile esuate pe care le-au construit din ianuarie 2017 incoace si este pacat si cum scrie chiar pe panoul lor: Romania merita mai mult decat PSD", a spus Iohannis, la Ploiesti, la lansarea volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", care a avut loc la Casa de cultura a sindicatelor.

El a subliniat ca este foarte important ca oamenii sa vina la vot la alegerile europarlamentare si sa voteze politicieni responsabili.

"Eu cunosc un partid din care provin, PNL, un partid vechi, cu traditie, un partid serios, de unde putem sa luam cateva exemple de ce vor politicienii romani sa se intample in Europa - sa rezolvam Schengen, MCV, sa accesam fonduri europene, sa cream sanse suplimentare pentru tineri, sa imbunatatim mobilitatea pentru tineri, pentru studenti, sa aprofundam Piata Unica, sa consolidam granitele europene, sa garantam cetatenilor nostri, romanilor nostri, securitatea la ei acasa. (...) Este foarte important sa mergeti la vot si sa votati politicieni responsabili, care stiu ce trebuie facut, care stiu cum trebuie facut", a afirmat Iohannis.

El a fost intrebat ce il face opt ...citeste mai departe despre "Iohannis: Romanii sunt foarte apreciati in Europa, problema este aceasta guvernare toxica pesedista" pe Ziare.com

#Iohannis lansare carte , #Stiri Guvern