Iohannis: Romanii au readus lumina in procesul democratic. Ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei

Marti, 07 Februarie 2017, ora 13:42
4311 citiri
Iohannis: Romanii au readus lumina in procesul democratic. Ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, in plenul Parlamentului ca Romania nu merita sa ajunga o natiune slaba, dispretuita, doar pentru ca anumiti politicieni modifica legile ca sa scape de dosare. "O natiune puternica se construieste cu politicieni integri si credibili in varful statului", a spubliniat presedintele.

Declaratiile au fost facute in cadrul mesajului pe care presedintele Klaus Iohanns l-a adresat, marti, plenului Parlamentului.

"Sute de mii de romani protesteaza in strada, natiunea e in alerta, e vie, e atenta si e foarte nemultumita. (...) Ce fel de natiune vrem sa fim? Vrem sa fim o natiune puternica, prospera, o natiune care isi construieste un stat de drept si il respecta, o natiune care se poate mandri cu o justitie independenta, o natiune unde autoritatile colaboreaza loial, o natiune cu un Parlament puternic, o natiune cu un Guvern performant, sau vrem sa fim o natiune slaba, dispretuita, care pune totul in joc pentru a salva pe cativa din situatii dificile, pe cativa politicieni din situatii dificile?

Merita Romania acest sacrificiu pentru cativa politicieni? Asta este intrebarea", a declarat Klaus Iohannis.

In plus, presedintele Romaniei a subliniat ca "o natiune puternica se construieste cu politicieni integri si credibili in varful statului" si a transmis un mesaj pentru sutele de mii de protestatari care au iesit in strada in ultima saptamana si au dat o "lectie de democratie".

Moment impresionant: Protestatarii din toata tara au aprins simultan lanternele telefoanelor, apoi au cantat imnul (Foto)600.000 de romani au iesit in strada la cel mai mare protest de pana acum

"Probabil ati urmarit imaginile de la demonstratiile care au avut loc in ultimele zile, multele demonstratii care au avut loc in ultimele zile. Cea mai mare in Bucuresti, in Piata Victoriei, dar si in multe, multe alte localitati din Romania, din strainatate, au fost demonstratii ample, localitati unde nu a fost nicio demonstratie la Revolutie. Incredibil!

Imaginea aceea splendida din Piata Victoriei cu telefoanele iluminate, cred ca o stiti cu totii. Iata, cand politicienii au incercat sa duca democratia in coridoarele intunecate, romanii au iesit in strada si au readus lumina in procesul democratic.

Democratia trebuie tinuta vie, democratia trebuie aparata zi de zi, revigorata! Democratia nu este niciodata de la sine inteleasa si pentru multa democratie este nevoie de multa educatie, si ii felicit pe parintii care si-au ...citeste mai departe despre "Iohannis: Romanii au readus lumina in procesul democratic. Ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei" pe Ziare.com

#Iohannis natiune proteste politicieni penali, #Iohannis discurs Parlament ordonanta , #Stiri Guvern