Iohannis: Romania va cauta alte oportunitati pentru consolidarea independentei energetice

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 09:32
1431 citiri
Iohannis: Romania va cauta alte oportunitati pentru consolidarea independentei energetice
Foto: phalert.ro

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, intrebat despre proiectul South Stream, ca Romania va cauta alte oportunitati pentru consolidarea independentei energetice si pentru interconectarea la sistemele energetice europene.

Presedintele a aratat ca tema South Stream nu a fost abordata in discutiile cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si a adaugat ca acesta este "un subiect care nu s-a inchis acum, ci mai demult", potrivit Mediafax.

"Independenta energetica a Romaniei este una din preocuparile mele si Romania va cauta alte oportunitati pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independentei energetice, pe de-o parte, si de interconectare la sistemele energetice europene, pe de alta parte", a spus Iohannis, in cadrul conferintei comune sustinute cu presedintele CE.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza joi si vineri o vizita oficiala la Bruxelles. Seful statului a avut, joi, intalniri cu presedintii Consiliului European si Comisiei Europene, iar vineri urmeaza sa aiba o intrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

#consolidarea independentei energetice, #Klaus Iohannis Bruxelles , #Stiri Guvern