Iohannis: Romania nu vrea sa cucereasca Moldova sau sa o ocupe, ci sa o ajute pe calea cea mai buna

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 19:43
751 citiri
Iohannis: Romania nu vrea sa cucereasca Moldova sau sa o ocupe, ci sa o ajute pe calea cea mai buna
Foto: Captura video/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj, ca Romania doreste in continuare sa sprijine dezvoltarea Republicii Moldova, dar la nivel institutional si in ceea ce priveste ameliorarea dependentei energetice pe care tara vecina o are fata de Rusia, astfel incat poporul moldovean sa vada in aceste actiuni intentia de a ajuta Moldova "pe calea pro-europeana", nu "de a o ocupa".

Klaus Iohannis a precizat, la o dezbatere organizata la Universitatea Babes-Bolyai, ca Romania si Republica Moldova vor continua sa aiba o relatie speciala si privilegiata, mai ales prin prisma trecutului istoric comun, explicand ca Romania trebuie si doreste sa acorde o mana de ajutor institutiilor din tara vecina.

Prima reactie a lui Iohannis dupa alegerile din R.Moldova: Ce recomandari ii face lui Dodon

"Romania si Republica Moldova au o relatie speciala si privilegiata, care se bazeaza pe istorie si limba comuna. Aceasta relatie este una speciala, pe care dorim sa o pastram si sa o protejam. ...citeste mai departe despre "Iohannis: Romania nu vrea sa cucereasca Moldova sau sa o ocupe, ci sa o ajute pe calea cea mai buna" pe Ziare.com

#Iohannis Republica Moldova, #Iohannis sprijin Moldova, #Iohannis Moldova cale europeana , #Stiri Guvern