Iohannis retrimite Statutul parlamentarilor: Presiune pe bugete, cheltuieli excesive!

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 11:48
1003 citiri
Iohannis retrimite Statutul parlamentarilor: Presiune pe bugete, cheltuieli excesive!
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a cerut presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor.

Astfel, seful statului a retrimis Parlamentului, vineri, legea in cauza, aratand ca prin aceasta se pune presiune pe bugete si se fac cheltuieli excesive.

In forma trimisa spre reexaminare de catre klaus Iohannis, se arata ca alin. (2) al art. 45 al legii, care prevede ca "deputatii si senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfasurarea activitatilor legate de exercitarea mandatului", este abrogat.

In plus, actul normativ trimis spre promulgare modifica alin. (3) al art. 45: "Deputatii si senatorii beneficiaza, pentru desfasurarea activitatilor legate de exercitarea mandatului, de o suma forfetara al carei cuantum este stabilit prin hotarare a birourilor permanente, in functie de resursele bugetare ale celor doua Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din ...citeste mai departe despre "Iohannis retrimite Statutul parlamentarilor: Presiune pe bugete, cheltuieli excesive!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis reexaminare statut deputati senatori, #Iohannis cheltuieli bugetare excesive, #Iohannis lege Statut parlamentari, #Iohannis cheltuiel bugetare parlamentari , #Stiri Guvern