Iohannis: Presedintele Trump este foarte interesat de cresterea prezentei militare in Romania

Marti, 20 August 2019, ora 23:47
887 citiri
Iohannis: Presedintele Trump este foarte interesat de cresterea prezentei militare in Romania
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la Washington, dupa intalnirea cu Donald Trump, ca presedintele SUA este foarte interesat de cresterea prezentei militare americane in Romania si ca discutii tehnice vor avea loc cu secretarul Apararii. Iohannis a spus ca a fost exprimata si preocuparea legata de modificarile la legislatia fiscala.

"Am discutat cu presedintele Trump in mod pragmatic si deschis despre caile de aprofundare si extindere a Parteneriatului strategic", a declarat presedintele Iohannis, care a spus ca personal va continua sa fie implicat total in dezvoltarea acestuia.

Iohannis a spus ca Donald Trump a apreciat sprijinul puternic pe care romanii, intr-o majoritate covarsitoare, il dau relatiei cu SUA.

"I-am transmis dlui presedinte Trump ca relatia transatlantica este vitala pentru civilizatia si valorile noastre occidentale si continui sa cred ca fermitate acest lucru, mai ales acum, dupa ce Romania a incheiat cu succes presedintia Consiliului UE. Pe parcursul acestui mandat la UE am avut ocazia sa ne coordonam eficient cu SUA pe dosare de interes reciproc", a adaugat presedintele.

El s-a declarat convins ca Parteneriatul strategic va continua sa genereze rezultate pozitive pentru Romania, pentru SUA si comunitatea transatlantica.

Klaus Iohannis si Donald Trump au adoptate o declaratie comuna. "Declaratia este un document foarte important pentru progresul Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA. Este esentiala dezvoltarea acestui parteneriat in toate domeniile sale", a mai spus presedintele.

Klaus Iohannis a spus ca Donald Trump a exprimat o deosebita apreciere pentru ca Romania a fost primul stat aliat care in mandatul sau a atins nivelul de 2% din PIB pentru aparare si continua sa-si respecte acest angajament.

Presedintele Trump i-a multumit omologului roman pentru prezenta deosebita romaneasca in Afganistan, unde Romania este al cincilea contribuitor.

"Am aratat presedintelui Trump importanta cresterii prezentei militare americane in Romania", a adaugat Iohannis.

In ceea ce priveste relatia economica bilaterala, presedinte a spus ca trebuie facut mai mult atat in ceea ce priveste comertul, cat si investitiile.

Cu ocazia acestei vizite, a fost semnat un memorandum de intelegere intre cele doua guverne privind tehnologia 5G.

"Am discutat si despre admiterea Romaniei in programul Visa Waiver, foarte importanta pentru toti cetatenii romani", a mai spus presedintele.

"Am remarcat totodata reiterarea ...citeste mai departe despre "Iohannis: Presedintele Trump este foarte interesat de cresterea prezentei militare in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis vizita SUA, #declaratie SUA Iohannis , #Stiri Guvern