Iohannis: Prea putini romani plecati au planuri de intoarcere in tara, le propun un parteneriat

Marti, 23 Februarie 2016, ora 11:42
943 citiri
Iohannis: Prea putini romani plecati au planuri de intoarcere in tara, le propun un parteneriat
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis spune ca a constatat cu regret ca putini romani din strainatate au planuri de intoarcere in tara, insa considera ca diaspora romaneasca poate fi o oportunitate, motiv pentru care a propus un parteneriat pentru transformarea Romaniei intr-un stat prosper si puternic.

"Vorbim de multe ori despre pierderea pe care o reprezinta plecarea romanilor in strainatate. Intr-o alta abordare, insa, putem sa vedem si oportunitatea oferita de prezenta unei diaspore puternice peste hotare.

Bine angrenata de un stat atent, aceasta poate deveni o importanta resursa pentru dezvoltarea si modernizarea Romaniei, un adevarat capital care poate fi valorificat. Statul roman trebuie sa-i serveasca deopotriva pe toti romanii, din interiorul si din afara granitelor", a spus Iohannis, marti, la dezbaterea "Diaspora romaneasca - vector de dezvoltare", organizata la Palatul Cotroceni.

Scrisoarea unui roman din SUA catre Iohannis, "un presedinte pierdut": Ne deranjeaza ca fugiti ...citeste mai departe despre "Iohannis: Prea putini romani plecati au planuri de intoarcere in tara, le propun un parteneriat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis diaspora, #Iohannis parteneriat diaspora , #Stiri Guvern