Iohannis nu vrea rudele alesilor in Parlament: Nimeni nu poate sa favorizeze membri ai propriei sale familii

Marti, 26 Mai 2015, ora 16:06
942 citiri
Iohannis nu vrea rudele alesilor in Parlament: Nimeni nu poate sa favorizeze membri ai propriei sale familii

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, ca se opune modificarilor din Codul Penal care le-ar permite parlamentarilor sa isi angajeze rudele in cabinetele din Senat sau Camera Deputatilor, fara sa fie acuzati de conflict de interese.

"Urmaresc cu atentie si preocupare procesul legislativ din Parlamentul Romaniei privind intentia de a modifica prevederi ale Codului Penal in materia conflictului de interese.

Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmareste dezincriminarea conflictului de interese, astfel incat sa existe libertatea angajarii unor membri ai familiei in cadrul cabinetelor parlamentare", se arata in mesajul sefului de stat facut public de catre Administratia Prezidentiala.

Klaus Iohannis a avertizat ca va retrimite legea la Parlament sau va sesiza Curtea Constitutionala, in cazul in care aceste modificari sunt adoptate.

"Nimeni nu poate sa favorizeze membri ai propriei sale familii in exercitarea functiilor si ...citeste mai departe despre "Iohannis nu vrea rudele alesilor in Parlament: Nimeni nu poate sa favorizeze membri ai propriei sale familii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis opune conflict interese, #Iohannis rude Parlament , #Stiri Guvern