Iohannis: Nu voi desemna premier o persoana urmarita penal sau condamnata

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 13:54
726 citiri
Iohannis: Nu voi desemna premier o persoana urmarita penal sau condamnata
Foto: captura video Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie va desemna ca premier o persoana competenta si care va reusi sa se bucure de sustinerea unei majoritati, dar a exclus ferm posibilitatea ca viitorul sef al Guvernului sa fie cineva care este urmarit penal sau a primit o condamnare.

Seful statului nu l-a mentionat explicit pe Liviu Dragnea, insa din declaratiile sale a reiesit clar ca liderul PSD nu va fi nominalizat premier chiar daca PSD va castiga alegerile si va reusi sa formeze o majoritate parlamentara impreuna cu alte partide.

Liviu Dragnea a fost condamnat in dosarul Referendumul la doi ani de inchisoare cu suspendare, iar in prezent este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, intr-un dosar in care este inculpata si fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

Dragnea a fost mentionat de mai multi social-democrati drept "cel mai potrivit sa fie premier". Cea mai recenta declaratie, facuta la ultima ...citeste mai departe despre "Iohannis: Nu voi desemna premier o persoana urmarita penal sau condamnata" pe Ziare.com

#Iohannis Dragnea premier , #Stiri Guvern