Iohannis: Lucrurile au luat-o razna! Guvernul Dragnea-Dancila, accident al democratiei, trebuie inlocuit

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 15:37
883 citiri

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, dupa plecarea din Guvernul Dancila a ministrului Afacerilor Europene, Victor Negrescu, ca lucrurile "au luat-o razna" la Palatul Victoria si ca Romania nu este pregatita pentru preluarea, peste mai putin de 2 luni, a presedintiei UE.

"Nu suntem pregatiti pentru asa ceva (preluarea presedintiei UE, n.red.) . Acum cateva saptamani am fost intrebat si am spus ca vom face fata rezonabil. Intre timp, lucrurile au luat-o razna la Guvern! Nu se mai inteleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoane care ar trebui sa se ocupe de chestiuni europene pleaca sau sunt demisi si in acest fel ne trezim in ceasul al 12-lea total nepregatiti", a spus Klaus Iohannis, in cadrul unei intalniri cu primarii de municipii din Romania.

"Si cred ca, din pacate, si acum in ultimul moment necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care e Guvernul Dragnea-Dancila", a continuat presedintele.

Amintim ca pe 29 ianuarie, cand Guvernul Dancila a depus juramantul in cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni, Iohannis, care si-a dat acordul si pentru acest al treilea Executiv PSD-ALDE in decurs de un an si jumatate, a tinut un scurt discurs in care a vorbit de "topaiala guvernamentala", "topaiala fiscala" si atacul asupra justitiei.

#Iohannis Guvern Dragnea Dancila accident democratie , #Stiri Guvern