Iohannis l-a primit la Cotroceni pe Joachim Gauck: Relatia cu Germania este de importanta strategica

Luni, 20 Iunie 2016, ora 15:20
884 citiri
Iohannis l-a primit la Cotroceni pe Joachim Gauck: Relatia cu Germania este de importanta strategica
Foto: Administratia Prezidentiala

Romania considera relatia cu Germania ca fiind una de importanta strategica, bazata atat pe colaborarea in interiorul NATO si al Uniunii Europene, cat si pe nivelul schimburilor economice dintre cele doua state, a sustinut presedintele Klaus Iohannis, intr-o declaratie comuna de presa cu presedintele german Joachim Gauck.

"Pentru Romania, relatia cu Germania este una privilegiata si de importanta strategica. Ea se bazeaza pe o istorie indelungata, ambele state fiind partenere si aliate in cadrul Uniunii Europene si in cadrul NATO.

L-am asigurat pe presedintele Gauck ca Romania ramane dedicata proiectului european si acorda o importanta deosebita cooperarii bilaterale pentru promovarea intereselor comune la nivel Uniunii Europene. Provocarile actuale cu care ne confruntam necesita identificarea unui raspuns solidar si responsabil", a declarat Klaus Iohannis dupa convorbirile avute cu presedintele Joachim Gauck, informeaza News.ro.

In plan economic, Iohannis a invocat faptul ca ...citeste mai departe despre "Iohannis l-a primit la Cotroceni pe Joachim Gauck: Relatia cu Germania este de importanta strategica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis vizita Gauck, #Iohannis relatii Germania, #presedinte Germania vizita Romania , #Stiri Guvern