Iohannis ironizeaza "disparitia" lui Grindeanu si anunta ca il va chema la Cotroceni: Dragnea e responsabil de OUG!

Joi, 02 Februarie 2017, ora 12:37
5447 citiri

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca urmeaza sa-l cheme la discutii in perioada urmatoare pe premierul Sorin Grindeanu, adaugand ca va organiza la Cotroceni consultari in legatura cu situatia creata de ordonanta de urgenta prin care sunt modificate Codurile Penale.

Seful statului a spus ca nu a primit un raspuns la scrisoarea pe care i-a trimis-o miercuri premierului si a remarcat ironic faptul ca Grindeanu a disparut fara urma dupa sedinta de guvern de marti noapte, in care a adoptat pe furis masurile impotriva Justitiei.

"Nu mi-a raspuns si nici nu stiu unde este, ca nu prea a mai fost vazut", a raspuns Iohannis, intrebat daca a primit vreun semn de la premier dupa scrisoarea pe care i-a trimis-o miercuri.

Intrebat de ce nu l-a chemat la consultari pe tema ordonantei, Iohannis a spus ca acest lucru se va intampla in perioada imediat urmatoare si nu doar cu premierul.

"Cu siguranta o sa invit mai multa lume la discutii. Dar vreau sa-i dau sansa o zi doua sa judece un pic ce i-am scris. Nu vreau sa-mi dea un raspuns pripit, ca data trecuta, ca nu foloseste la nimic si lui sigur nu. Altfel, lucrurile se agraveaza. Si strada poate sa protesteze, romanii isi spun nemultumirile, dar solutiile nu pot veni din strada, ci tot de la politicieni", a spus Iohannis.

Seful statului a fost intrebat si daca il crede pe Liviu Dragnea ca nu stie detalii despre ordonantele pe Justitie.

"Acelasi Dragnea cu din scoarta in scoarta? Este responsabil! Ne-a spus tuturor ca el conduce partidul cu mana de fier si toate se intampla cu stiinta lui", a spus seful statului.

Intrebat si daca se pune problema demisiei ministrului Iordache, seful statului a raspuns: "Cu siguranta sunt multi care isi pun aceasta problema".

Povestea ordonantei adoptate noaptea, pe furis

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ, dar obligatoriu, a scos in strada ze ...citeste mai departe despre "Iohannis ironizeaza "disparitia" lui Grindeanu si anunta ca il va chema la Cotroceni: Dragnea e responsabil de OUG!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis Grindeanu consultari Cotroceni ordonanta , #Stiri Guvern