Iohannis, ingrijorat ca 30% din terenul nostru agricol apartine strainilor: Nu se poate merge la infinit asa

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 14:45
837 citiri
Iohannis, ingrijorat ca 30% din terenul nostru agricol apartine strainilor: Nu se poate merge la infinit asa
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat, miercuri, "ingrijorat" ca proprietarii a 30% din terenul agricol din Romania sunt straini, apreciind ca este nevoie de o alta legislatie, care sa protejeze romanii.

Aflat la targul Indagra, presedintele a subliniat faptul ca subiectul este "de importanta extraordinar de mare pentru Romania".

"Cine e proprietarul pamantului din Romania? Cel putin, in momentul de fata, aflu, de exemplu, de la domnul ministru (Achim Irimescu - n.red.), ca proprietarul a 30% din terenul agricol din Romania sunt altii decat romanii. E, pe mine, personal, aceasta proportie ma ingrijoreaza", a spus presedintele.

In opinia sefului statului, e nevoie de o noua abordare, care sa fie si "europeana", astfel incat Romania "sa nu se inchida" si sa revina la izolationism.

"Nu ne opreste nimeni sa facem o legislatie care sa permita romanilor sa stabileasca ce se intampla in Romania. Un minim necesar este un drept de preemptiune pentru cei care reprezinta statul sau ...citeste mai departe despre "Iohannis, ingrijorat ca 30% din terenul nostru agricol apartine strainilor: Nu se poate merge la infinit asa" pe Ziare.com

#Iohannis terenuri straini , #Stiri Guvern