Iohannis, inainte de Consiliul European: La Bruxelles vin lideri care lauda UE, apoi merg acasa si o ataca

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 21:12
650 citiri
Iohannis, inainte de Consiliul European: La Bruxelles vin lideri care lauda UE, apoi merg acasa si o ataca
Foto: Administratia Prezidentiala

Cu o zi inainte de plecarea la reuniunea Consiliului European, care are loc vineri la Bratislava, Klaus Iohannis spune ca exista lideri europeni care vorbesc de bine Uniunea la Bruxelles, dar apoi cand ajung acasa o acuza de nereusitele lor.

De asemenea, seful statului a atras atentia ca trebuie evitata fragmentarea Uniunii Europene.

"Este foarte important, dupa parerea mea, sa evitam fragmentarea Uniunii Europene. Trebuie sa ne concentram pe demersuri, pe proiecte, pe abordari care ne unesc si nu pe acelea care aprofundeaza diviziunea.

Aceste falii nu sunt bune pentru Uniune. Ele nu permit o dezvoltare coerenta a Uniunii. Aceste linii de actiune cred ca trebuie sa se axeze pe patru lucruri, primul fiind concentrarea pe acele dosare care stimuleaza coeziunea, evitarea dosarelor care duc la o aprofundare a divizarii.

Doi - si foarte important - mentinerea realizarilor cheie ale Uniunii Europene, si aici, evident, este vorba de libertatile fundamentale si de piata interna ...citeste mai departe despre "Iohannis, inainte de Consiliul European: La Bruxelles vin lideri care lauda UE, apoi merg acasa si o ataca" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis lideri europeni UE, #Iohannis declaratie Cotroceni , #Stiri Guvern