Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: De ce nu le poate revoca pe Kovesi si Stanciu

Joi, 28 Mai 2015, ora 10:08
800 citiri
Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: De ce nu le poate revoca pe Kovesi si Stanciu
Foto: Arhiva / Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis i-a adresat, joi, o scrisoare deschisa sefului Senatului Calin Popescu Tariceanu, in care ii explica de ce nu intra in atributiile sale revocarea presedintelui Inaltei Curti si a procurorului sef al DNA, CSM fiind garantul independentei Justitiei.

Scrisoarea a fost transmisa la Senat si postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale, la aproape 48 de ore de la solicitarea adresata de Calin Popescu Tariceanu si alti patru senatori PLR, in care i se cerea lui Klaus Iohannis sa obtina "demisia sau demiterea" Liviei Stanciu si a Laurei Codruta Kovesi, in cazul Mariana Rarinca.

"Referitor la solicitarea de inlaturare din functie a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, precizez ca Presedintele Romaniei nu dispune de asemenea competente constitutionale sau legale.

In plus, Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si al procurorilor nu prevede institutia demiterii, ci pe cea a ...citeste mai departe despre "Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: De ce nu le poate revoca pe Kovesi si Stanciu" pe Ziare.com

#Iohannis raspuns Tariceanu demitere Stanciu , #Stiri Guvern